julklappstips lektörsläsning
Skrivande

Julklappstips lektörsläsning

Hur tidigt får julskyltningen börja egentligen? Nu i mitten av november är det väl ändå hög tid att i alla fall börja fundera över julklappsutdelningen. Därför måste jag ju passa på att komma med julklappstips lektörsläsning!

Julklappstips lektörsläsning

Har du en skrivande vän, make, dotter, fasters mosters bror?

Ett sätt att utveckla sitt skrivande på är att få draghjälp i form av skrivcoachning eller lektörsläsning. Vad som passar vem beror lite på vilken nivå skribenter befinner sig på, men det finns alltid någon tjänst som passar!

Midgårdsormen erbjuder tjänster både på kortare textutdrag eller helt manus, det vill sägs både skrivcoachning och lektörsläsning. Vidare finns det också en kurs för unga som löper under jullovet och där eleverna får med sig kunskaper i skrivarhantverket parallellt med feedback på text till de som önskar.

julklappstips lektörsläsning

Julklappstips lektörsläsning - för vem passar det?

Det går som sagt alltid att hitta en tjänst som passar alla men jag har några generella tips:

Skrivarkurs ungdom: Tja… passar ungdom!?! Skämt å sido, du kan läsa mer här.

Skrivcoachning: Passar på alla nivåer, men rekommenderas starkt till nybörjaren som inte gått någon författarkurs eller läst om det formella i skrivandet. Fungerar utmärkt även för ungdomar – jag anpassar nivån. Kombineras med fördel med möten där man också diskuterar texten. Kan göras för flera personer ihop.

Den viktiga starten-paket: Funkar lite som skrivcoachning på de första kapitlen, men det blir lite mer formellt fokus. Kan dock anpassas till alla nivåer.

Lektörsläsning av helt manus: Passar den som verkligen gjort sitt yttersta med sitt första utkast. Jag understryker vikten av att inte skicka iväg enbart ett första utkast utan att författaren också ska ha redigerat mycket och gjort allt i sin makt för att själv jobba bort slarvfel och brister.

Det finns några paketförslag för både skrivcoachning och lektörsläsningstjänsterna, men annars kan jag ordna offert på andra typer av önskemål!

Jag ordnar ett anpassat underlag för din julklapp som du kan skriva ut och lägga i kuvert eller direkt under granen!

Julklappstips lektörsläsning - länkar

Här hittar ni skrivcoachning- och lektörstjänsterna.
Här finns tips på när det är dags att anlita lektör för helt manus.

Du beställer tjänsten via kontaktformuläret här.

Det finstilta

Det finns inte så mycket finstilt egentligen, reglerna är väldigt enkla:

Du som vill ge bort ett utlåtande tar kontakt med mig och så kommer vi överens om ett upplägg. Om du är osäker på vad personen verkligen önskar sig kan vi skriva ett allmänt presentkort, men ordna betalningen när författaren bestämt sig!

Beroende på hur min arbetsbelastning ser ut så kan jag inte alltid utföra tjänsten direkt utan väntetid kan uppstå. Bokning av lektörsläsning helt manus sker med fördel MINST en månad i förväg, men ibland kan kötiden vara längre än så. Betalda gåvor gäller under hela 2022. Det innebär att läsningen ska BOKAS senast utgången av 2022.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *