mina pågående romanprojekt
Skrivande

Mina pågående romanprojekt

Jag skriver lite då och då om mina pågående romanprojekt som jag skriver på själv just nu, men det kan säkerligen bli förvirrande för någon som bara stöter på ett sporadiskt inlägg på min blogg eller en social mediesida, därför tänkte jag släppa ett litet mittveckoinlägg där jag berättar mer om mitt eget skrivande.

Och visst måste man alltid ha en bild på sig själv när man ser tankfull ut när man lägger upp såna här inlägg? Därav bildintroduktionen ni ser ovan. Den bilden är för övrigt kopplad till ett av mina absoluta favoritprojekt på senaste tiden då den är tagen i Dalsland vid Hjortens udde.

Mina pågående romanprojekt - ett i taget (?)

Några av er har säkert hört mig säga (eller läst) att jag alltid strikt jobbar med ett projekt i taget. Det är en sanning med modifikation. Ett projekt behöver vila lite då och då vilket innebär att jag då ofta påbörjar ett nytt under tiden. En del författare föredrar att själva ta lite paus från skrivandet under denna tid – men så gör inte jag. För mig är skrivandet lika viktigt som att andas, det är till och med mer viktigt än att typ äta mat. Jag kan helt enkelt inte bara släppa det, okej?

Det innebär att jag under tiden ett projekt vilar så skriver jag på ett annat. Nedan ska jag beskriva de projekt jag just nu skriver på och i vilken fas de ligger. En del projekt är jag inte så utförlig med, för jag brukar inte vilja berätta så mycket när jag inte har utgivningskontrakt. Men en kort sammanställning kan ni få!

coverreveal Mytomanen på Madeira e-bok

Ovan: Mytomanen på Madeira e-boksomslag.

MYTOMANEN PÅ MADEIRA – Feelgood. Med spänningsinslag. Färdigskrivet och korrat osv. Nu är det lansering och marknadsföring på g. Ljudbok ges ut av Lind & Co och e-bok av Saga Egmont. Här fick jag ljudbokskontraktet först och när jag fick napp på 75 MIL TILL BERLIN från Saga så frågade jag om de även ville ge ut MYTOMANEN PÅ MADEIRA som e-bok. Och min underbara kontakt där sa ja!

Läs gärna mer om alla mina böcker på gång för utgivning här: https://jennyhansson.se/bocker/

Boken finns också sökbar på storytel nu, både som e-bok och ljudbok. Lägg gärna till i biblioteket redan nu! Du hittar mer info nedan:
Mer om e-boken hittar du här.
Mer om ljudboken hittar du här.
Självklart kommer den även i de andra digitala ljud- och ebokstjänsterna!

mina pågående projekt

Utsikt från Berlins domkyrka. Japp, jag har tagit bilden själv. Vågar knappt avslöja det, men fotot är från 2010.

75 MIL TILL BERLIN – Feelgood. Nyligen inlämnat till förlaget för korrektur. Boken handlar om Samuel, Freddie och Joakim, tre svenskar som bor i Berlin. Trots att de inte kan något om vare sig bussar eller resebranschen startar de ett bussreseföretag. Det trasslar också i deras privatliv. Vem är hon egentligen, den enda tjej som någonsin sagt nej till en dejt med Samuel? Freddie önskar inget hellre än att komma in på musikalskolan och får god stöttning av väninnan Anne, men ska han någonsin lyckas bjuda ut den danska receptionisten som han är övertygad är hans sanna kärlek? Joakim vill nå så långt han kan i karriären som matematiker, som tur är träffar han ingenjörsstudenten Daniel som kan hjälpa honom i ett pågående forskningsprojekt.

Läs gärna mer om boken här.

UPPFÖLJARE TILL BERLIN (del 2 i serien) – Feelgood. Skriver på just nu. Redigeringsfas.

UPPFÖLJARE TILL BERLIN (del 3 i serien) – Feelgood. Skriver på just nu. Men del 2 går först. Dock hänger böckerna ihop, så det blir lite som det blir.

att fånga läsaren

Och så två bilder till från Berlin, bara för att det är kul. Och det är min hemsida. Typ. Till vänster ser ni ingången till DDR-museet. Museet har en viktig roll i 75 MIL TILL BERLIN. Men ÄNNU viktigare är faktiskt räcket mot floden därutanför. Till höger ser ni ett riktigt landmärke för Berlin, nämligen riksdagshuset. I bakgrunden skymtar även kupolen. Från den ska man ha en fantastisk utsikt, men jag har aldrig varit där. Okej, nog om Berlin! (Resten av researchen berättar jag om i ett annat inlägg)

FRISTÅENDE UPPFÖLJARE TILL MYTOMANEN: Har filat på en synopsis och pitch på lediga stunder. Pitchen vilar lite just nu, men den är på g.

SPÖKEN PÅ LOFTET: Feelgood som utspelar sig i en fiktiv dalsländsk ort. Härlig sommarroman inspirerad av Stolthet och fördom (lite av en hyllning till Jane Austen vars story funkar även i en modern roman). Färdigskrivet råutkast (dvs. redigerat, testläst, redigerat igen samt korrekturläst av mig). Förmodligen färdig för inskick till förlag, men jag har så mycket med de andra projekten just nu att det helt enkelt får vänta lite. Dessutom behöver titeln bytas (eftersom flera påpekat att den är lite för barnslig) och titlar är det värsta jag vet! (Sen ska vi inte ens tala om det där med väntetiden och ångesten efter att ha skickat till ett förlag…) Jag planerar att göra detta till en serie, fast med orten som länk och olika huvudkaraktärer. Ett orenskrivet synopsis finns till uppföljare med en karaktär som flimrar förbi i bakgrunden i denna bok.

mina pågående projekt akvedukten i håverud

Ovan: Akvedukten i Håverud

GOTLANDS-feelgood. Underbart härlig feelgood som jag längtar efter att få återkomma till. Några av mina absolut underbaraste karaktärer hittills gömmer sig här när den är färdigmejslad. Jag hann skriva ganska långt på ett första utkast innan jag fick BERLIN-trilogin antagen. Nu ligger den alltså på vänt. Efter SPÖKEN-boken dessutom. Pinsamt nog har den inte ens ett arbetsnamn ännu, jag har inte minsta förslag på titel.

NOVELL: Ibland skriver jag även på en novell inom annan genre än feelgood för att bryta av lite.

Ovan: Bland raukarna i Holmhällar. Ja, platsen är såklart viktig för handlingen i Gotlands-romanen!

Jag fokuserar dock alltid färdigt på mina pågående romanprojekt som jag påbörjat innan jag startar ett nytt. Sedan byter jag. Men vilotider efter inskick till förlag och sedan arbetet på förlaget mm. som bryter av gör alltså att jag hinner skriva annat under tiden. Det innebär att nya projekt helt enkelt får vila när de dyker upp något annat emellan.

Rätt sätt att jobba? Där är vi författare olika, men jag föredrar att driva ett projekt helt i mål innan jag fortsätter med nästa. Risken är annars att fastna med flertalet påbörjade projekt och i princip inga avslutade.

Ja, jag förstår att det kan bli rörigt att följa mitt skrivande. Haha. Av förklarliga skäl skriver jag därför hellre mest inlägg om skrivtips…

Länkar - mina pågående romanprojekt

Läs som sagt gärna mer om mina böcker som är på gång för utgivning på jennyhansson.se/bocker

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

2 Comments

  • Hannas krypin

    Blir helt klart sugen på att läsa din framtida bok som utspelar sig på Gotland. Min absoluta favoritö och vid holmhällar har jag varit ett flertal gånger.

    • Jenny Hansson

      Hej! Så kul att höra! Ja, det blir en sommarroman utan dess like 🙂 Ska försöka få tummen ur och skriva klart under hösten eller nästa vår. Holmhällar var helt fantastiskt tycker jag! Ön i sig var supermysig. Men fräckt med medelhavskänsla även på hemmaplan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *