att underhålla en fejkad hobby
Skrivande

Cias bokhylla recencerar Mytomanen på Madeira!

Tidigare i veckan lade jag ut en sammanställning över recensioner som droppat in för Mytomanen på Madeira. Och i dag kom det ytterligare en! Den var så fin så jag lägger till den i det tidigare inlägget (fler recensioner av boken hittar du alltså här) men Cias bokhylla recenserar Mytomanen på Madeira hittar du också här nedan.

Råkar det vara så att du lagt ut en recension jag inte har sett? Ta kontakt med mig via PM så lägger jag till din recension här på hemsidan!

Cias bokhylla recenserar Mytomanen på Madeira

Titel: Mytomanen på Madeira
Författare: Jenny Hansson @jennyviolahansson
Utgiven år: 2022
Ljudbok: 
Fredde Granberg @storytel
Förlag: Lind & Co

📖
Rasmus jobbar som säljare på en resebyrå med lysande omdömen. Men han har en hemlighet. Bilden på skrivbordet, där han världsvant poserar framför Mount Rushmore, är hundra procent fejk. Den längsta resan Rasmus någonsin har gjort var till Nordnorge. Han är ju livrädd för att flyga. När Rasmus flickvän börjar drömma om ett Svensson-liv, samtidigt som bästa vännen Patrik ska skilja sig, blir det startskottet på ett riktigt skruvat äventyr. Plötsligt verkar det nämligen som världens bästa idé att söka jobb som reseledare på Madeira! Tillsammans sätter sig vännerna ner för att fila på sina ansökningar, som snart innehåller fler fantasifulla lögner än sanningar. Men vad gör väl en vit lögn eller två på ett CV? Ganska mycket, ska det snart visa sig, när de som nyblivna reseledare till slut landar på Madeira. Ryktet om deras otroliga meriter har spridit sig bland kollegorna. Nu är det upp till bevis.
Med en bekymmerslöst uppmålad fasad, utan en tanke på några konsekvenser, är det som upplagt för kaos på den portugisiska ön. Inte heller blir det bättre av att den norska kollegan Leah fångar Rasmus intresse – och snart nog även hans hjärta…
__________


Det här var en rolig, lättsam och intressant bok som var precis ”lagom” med det mesta. Jag skrattade gott åt många dråpliga situationer som karaktärerna hamnade i 😁 Sen att det är fantastiska Fredde Granberg som är uppläsare gör den såå mycket roligare och lyfter historien. Han är ju suverän på att gestalta karaktärer på sitt egna sätt 🤗Boktips!!

Omdöme: 4/5

@cias_bokhylla 5 augusti 2022 (inlägget finns på instagram, men också på Cias hemsida/blogg. Du hittar inlägget här. Botanisera gärna mer på Cias hemsida, den är helt fantastisk och så full av lästips och inspiration!!!)

Mer om Mytomanen på Madeira

coverreveal mytomanen på madeira

Mytomanen på Madeira finns som ljudbok och e-bok där ljudböcker och e-böcker finns.

Söktjänsterna är din vän, även på bokhandlarnas sidor, men jag samlar några länkar nedan:

Mytomanen på Madeira på Storytel (ljudbok och e-bok), klicka här.
Mytomanen på Madeira på Bookbeat (ljudbok och e-bok), klicka här.

Baksidestext: Rasmus är stjärnsäljare på resebyrå och livet leker. Men när flickvännen börjar längta efter villa, Volvo och vovve känns det plötsligt som en lysande idé att söka jobb som reseledare tillsammans med bäste vännen Patrik. Rasmus är flygrädd och har aldrig rest längre än till Nordnorge, så han och Patrik förbättrar varandras ansökningar med fantasifulla lögner. Till sin stora lycka får de jobb på Madeira men väl på plats har de nya arbetskamraterna hört talas om deras fantastiska meriter och de två vännerna får fullt upp med att upprätthålla fasaden. När Rasmus inleder en relation med den norska kollegan Leah är kaoset ett faktum.

Självklart uppskattar jag om du lämnar ett omdöme i de tjänster som tillåter 🙂 Men mest av allt hoppas jag bara att du får en riktigt underhållande läsupplevelse!

coverreveal Mytomanen på Madeira e-bok

Intresserad av att recensera kommande bok 75 mil till Berlin?

Redan i oktober kommer min nästa roman 75 mil till Berlin ut i ljudbokstjänsterna (och som e-bok naturligtvis). Jag kommer att ha ett antal e-böcker att skicka ut till recensenter. Det är ett tag kvar, men om du redan nu vet att du är sugen på att läsa e-bok så skicka mig ett PM på sociala medier eller skicka ett mejl till mig via kontaktformuläret, du hittar det här.

Finns det några krav?
Ja, du ska ha en social medieplattform där du delar recensioner eller andra intressanta inlägg om läsning (eller annat så att du har ett tema för dina inlägg).
Du ska också kunna recensera boken inom en månad från release (6 oktober). Du kommer dock att få tillgång till boken innan den släpps, så det kommer finnas gott om tid.

Mer om 75 mil till Berlin läser du nedan. Den går att bokmärka redan nu!

coverreveal 75 mil till Berlin

75 MIL TILL BERLIN, första delen i trilogin om Svenssons buss.

Release: 6 oktober 2022, ges ut av Saga Egmont som ljudbok och e-bok. Läs mer och bokmärk på t.ex. Storytel (klicka här).

Samuel och hans barndomsvänner Joakim och Freddie bor av en ren slump i Berlin. Joakim vill egentligen återvända till Göteborg och jobbet som matematiker, medan Freddie drömmer om att komma in på en musikalutbildning i London. När Samuel kommer på idén att de ska starta ett bussbolag och anordna paketresor till Berlin är hans vänner därav lite motvilliga.

Allt eftersom deras företag Svenssons buss kommer igång sätts en rad av händelser i rullning som kommer att skaka om killarnas liv rejält. Vem är hon egentligen, den enda flickan som någonsin tackat nej till en träff med Samuel? Ska Freddie någonsin fatta mod att bjuda ut den danska receptionisten som han är övertygad om är hans livs kärlek? Och är Joakims vänskap med ingenjörsstudenten Daniel verkligen vad den utger sig för att vara?

Och den största frågan av allt – kommer det nystartade resebolaget splittra trion eller blir det den framgångssaga Samuel drömmer om?

”75 mil till Berlin” är en underhållande roman skriven med glimten i ögat. Men det är också en berättelse om relationer, vänskap och kärlek samt vikten av att kämpa för sin dröm.

Recensioner Mytomanen på Madeira - Länkar till tidigare inlägg

Jag delar ofta tips om skrivande. Jag har använt referenser till MYTOMANEN PÅ MADEIRA ett antal gånger. Bland annat förekommer Rasmus i ett inlägg om hur jag skapade min huvudkaraktär, det hittar du här. Vidare skrev jag ett inlägg om bakom kulisserna på boken i går, det hittar du här.

Att gestalta genom dialog är ett annat av mina favoritinlägg där jag delar ett utdrag från början av MYTOMANEN PÅ MADEIRA, du hittar inlägget här.

Självklart får du inte heller missa inlägget om vad tidigare testläsare tyckt (och inte tyckt) om boken! Du hittar det här.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *