lektörsläsning erbjudande
Skrivande

Sammanfattning 2022

Det har hänt sanslöst mycket sedan jag startade upp Midgårdsormen under våren 2020. I dagens inlägg tänker jag att det passar bra att avrunda året och belysa det som jag själv tycker blivit bloggens highlights, dvs. sammanfattning 2022.

Samtidigt kan man ju passa på att blicka framåt – vem vet vad 2023 har att bjuda på? Med tanke på omvärldsförhållandena så kan det kanske bara förhoppningsvis bli bättre.

Sammanfattning 2022 - gästbloggare a.k.a. författarporträtt

Ett av bloggens absoluta största höjdpunkter (och inspirationskällor) har blivit författarporträtten så jag slår återigen ett slag för mina fantastiska författarkollegor, besök dem gärna om du missat något porträtt!

Årets första gäst var Kent Klint Engman som berättar om sin egen utgivning av sina fantasyinspirerade böcker, besök gärna hans porträtt här. Kent har dessutom ställt upp och delat med sig av videor när jag ville illustrera hur en författare kan porträttera en karaktärs röst, kolla gärna in videorna i det här inlägget.
Petra Nyberg har skrivit den historiska romanen “Missgärningar”. Hennes porträtt hittar du här.
Boris Zetterlund har skrivit romanerna “Kabaré Vemod” och “Stumt ljus”. Hans porträtt finns här.
Lottie Barrklev har skrivit barnboken “Lille Lukas rymmer hemifrån” och även illustrerat utgåvan. Du hittar hennes mysiga porträtt här.
Monica Ivesköld har lång erfarenhet inom skrivarvärlden och har publicerat både facklitteratur och skönlitteratur, du hittar hennes porträtt här.
Thomas Alfredsson har gett ut kåseriboken “En äldre herre och hans väderspänningar” via egenutgivning, hans porträtt med glimten i ögat hittar du här.
Sabine Mickelsson är författare med en mängd noveller bakom sig, nu debuterar hon också med en barnbok och en fantasytrilogi. Läs hennes porträtt här.
Ellinor Wikman skriver kristen feelgood, du hittar hennes porträtt här.
Åsa Hallengård är feelgoodförfattare, du hittar hennes porträtt här.
Maria Bouroncle skriver true crime, hennes debutroman handlar om ett tidigare familjedrama i hennes egen släkt, du hittar porträttet här.
Birk Andersson skriver haikudikter, spana in hans porträtt på den här länken!
Eva Frejemon debuterade som novellförfattare och är nu aktuell med en trilogi, läs mer om henne här.
Michaela “Kugge” von Kügelgen är aktuell med boken “Kickstarta ditt skrivande och hitta din skrivrutin”, hennes porträtt finns här.
Jan Andersson har skrivit facklitteratur om pipor vilket jag tyckte var jättekul eftersom jag har en piprökande karaktär i “75 mil till Berlin”, så hans porträtt hittar du här.
Michelle Uhlin Lilja skriver fantasy och debuterade 2022 med “Det utdöda folkets väktare”, hennes porträtt hittar du här.
Bianca Zenonsson har skrivit den självbiografiska romanen “Att orka lite till”, hennes porträtt hittar du här.
Ida Fryklund skriver feelgood som utspelar sig på västkusten, hennes författarporträtt hittar du här.
Tora Greve har länge varit aktiv som författare, hon skriver fantasy och driver förlaget TiraTigerförlag, du hittar hennes porträtt här.
Sofie Arvidsson skriver under författaralias Sofie M. Eira och debuterade den 12 december 2022 med fantasyromanen ”Storm över Ealdgyd”, hennes porträtt hittar du här.

Tidigare författarporträtt finns samlade på den här samlingssidan.

sammanfattning 2021

Sammanfattning 2022 - skrivtips

Det har ju även hunnit bli ett antal inlägg om skrivandets hantverk, besök gärna startsidan för bloggen, den hittar du här. Några inlägg jag själv är särskilt stolt över är följetongerna om schabloner samt research.

Första delen av schablonserien (schablonkaraktärer) hittar du här.
Första delen av följetongen om research (research till romanprojekt) finns här.

Förutom författarporträtten så är årets överlägset populäraste inlägg det som handlar om att bolla flera huvudkaraktärer (du hittar det här). Jag har på senare tid följt upp det här inlägget med två ytterligare och en ordentlig FAQ! Kika gärna på dem:
Ett inlägg om egenskaper hos flera romankaraktärer (med exempel från mitt eget skrivande) hittar du här.
FAQ flera huvudkaraktärer hittar du här.

Vad gäller gästinläggen så är de flesta väldigt välbesökta, men det med mest klick är Kent Klint Engmans, och det är väl inte heller speciellt underligt med tanke på att han gör ALLT inom sin bokutgivning alldeles själv? Inlägget som är en sann inspirationskälla hittar du här.

I dåröns mörker kent klint engman
I dåröns mörker kent klint engman

Kent Klint Engman har flera gånger medverkat på bloggen, bland annat i porträtt men också för att visa hur han ger röst åt sina karaktärer. Ovan är hans senaste släppta bok samt illustration från den. Hur han ger röst åt sina karaktärer kan du läsa mer om här.

Sammanfattning 2022 - Bokutgivning

coverreveal mytomanen på madeira
coverreveal 75 mil till Berlin

Release: 4 juli 2022 som ljudbok på bokförlaget Lind & Co och som e-bok av Saga Egmont. Finns där ljud- och e-böcker böcker finns. Den finns bl.a. på Storytel, (klicka här), eller på Bookbeat (klicka här).

Första delen i trilogin om Svenssons buss.
Release: 20 oktober 2022, ges ut av Saga Egmont som ljudbok och e-bok. Finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på:
75 mil till Berlin på Storytel, klicka härBookbeat, klicka härNextory, klicka här.
75 mil till Berlin på Bokus, klicka här.

Min personliga höjdpunkter i år var så klart när mina första feelgoodböcker släpptes. Del 2 i Svenssons buss är planerad för släpp under våren 2023 och tidigare i höst berättade jag att även Mytomanen på Madeira får en uppföljare, den kommer troligtvis sen sommar eller tidig höst 2023. Uppföljarna finns ännu inte att bokmärka i tjänsterna, men det gör serierna.

Serien Svenssons buss hittar du härStorytel, Bookbeat och Nextory. (Klicka på respektive ljudtjänst)

Serien Trubbel i paradiset hittar du härStorytel och Bookbeat. (klicka på respektive ljudtjänst)

Jag har även medverkat i två novellantologier utgivna av NOHIDING Förlag under året. Läs gärna mer om mig och mitt författarskap på min hemsida jennyhansson.se

Vill du gästblogga eller skriva författarporträtt på Midgårdsormen?

Vill du dela med dig av din författarresa i ett kommande författarporträtt?
Om du som läser detta har publicerat något (egentligen enda kravet för att få vara med) och känner att du kan tänka dig att berätta om din författarresa, så kontakta mig gärna! Då får du ett formulär tillbaka som du kan ha till grund när du skriver ihop ditt porträtt. Du når mig på jenny.hansson@midgardsormen.nu eller genom kontaktformuläret som finns här.

Andra former av gästbloggande? Jag är öppen för förslag, kontakta mig gärna! Du behöver inte vara utgiven för att gästblogga.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *