Gåvan novellantologi
Skrivande

Gåvan novellantologi – Belvida Bell förlag

När jag hittade novelltävlingen “Gåvan” i höstas på förlaget Belvida Bells hemsida så sökte de efter: “Novellen ska ha en historisk anda och innefatta romantik, spänning, passion, erotik och en härlig dos av feelgood” och naturligtvis även på något sätt tolka temat “Gåvan.” Som ni vet skriver jag mestadels feelgood, men den här historiska andan? Och romantik går alltid hem, men erotik? Men det här temat passade bättre än jag någonsin kunnat ana och i Gåvan novellantologi bidrar jag med hela två noveller. Jag berättar lite mer om dem nedan.

Gåvan novellantologi 2023

Mitt första bidrag heter Plikten framför allt. Novellen handlar om Ellinor som är ensam arvinge till ett gods. Hon har inte minsta lust att gifta sig med maken som hennes far valt ut. När den nyrike mannen dyker upp är han minst sagt motbjudande då det enda han bryr sig om är markerna och godset. Men i hans spår följer den timida systern Rut som Ellinor verkar dela både sinnelag och intressen med. Kanske blir partiet inte så illa som det verkar i alla fall.

Det andra bidraget heter Eldflugan. Novellen handlar om Roar som är son till den sedan tidigare avlidne slottskommendanten och håller på att arbeta sig upp i graderna. En kväll när han har vaktpasset bland de dödsdömda fångarna i slottets källare träffar han häxan Emilia. Han vet likaväl som alla andra att häxor är onda. Med hjälp från en självlysande insekt finner han henne döende i cellen. Trots att allt stretar emot kan han inte neka henne frisk luft. Så småningom lär de känna varandra. Roar börja vackla i sin tro. Vilken är egentligen eldflugans roll i det hela? Är kvinnan måhända oskyldig? Eller finns det trots allt goda häxor?

Hur de här berättelserna relaterar till novellantologins alla genrer ska jag återkomma till i ett senare inlägg. Det här med att skriva erotiska scener var jag till exempel inte van vid …

Gåvan novellantologi

Gåvan novellantologi släpps preliminärt som e-bok under hösten! Återkommer!

Sommarskuggor 2023 - länkar

Min pågående och tidigare utgivning hittar du på min systerhemsida, besök den gärna här: jennyhansson.se/bocker

Självklart måste jag återigen slå ett slag för inlägget om novelltävlingar, du hittar det här. Här finns också samlingslänkar för var du kan hitta novelltävlingar.
Förlaget som ger ut Gåvan novellantologi heter Belvida Bell och har sedan tidigare flera trevliga utgivna romaner och noveller inom både fantasy- och romance/erotikgenren (förutom övrig utgivning i form av fantastik, hela sortimentet är väl värt att spana in). Besök gärna Belvida Bells hemsida här.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Aktuell utgivning

coverreveal 75 mil till Berlin

Första delen i Svenssons buss! “75 mil till Berlin” finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på:

75 mil till Berlin på Storytel, klicka här.
75 mil till Berlin på Bookbeat, klicka här.
75 mil till Berlin på Nextory, klicka här.
75 mil till Berlin på Bokus, klicka här.

Del 2 i serien, Förälskad i Berlin, släpps den 9 mars 2023!

coverreveal mytomanen på madeira

Min tramsiga (japp, recensionerna på Storytel instämmer) debutroman “Mytomanen på Madeira” finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på:

Storytel, klicka här.
Bookbeat, klicka här.
Bokus, klicka här.

E-boken finns även på Nextory, klicka här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *