skrivkramp
Skrivande

Nybörjarkurs skönlitterärt skrivande

Är du intresserad av att skriva? Drömmer du om att bli författare? Kanske skriver du rentav redan på ett bokmanus eller en novell? Då är nybörjarkurs skönlitterärt skrivande något för dig!

Kursen INTRODUKTION TILL SKÖNLITTERÄRT SKRIVANDE går på distans varannan lördag med start 14 oktober 2023. Däremellan skriver du på ett eget projekt samt har möjlighet att få respons från kursledaren. Du får möjlighet att ta allt i din egen takt, men om du vill kan du även dela texter med de andra kursdeltagarna på det slutna forumet. Mer info om hittar du längre ner på sidan.

BOKA TIDIGT-RABATT FRAM TILL MIDSOMMAR! Om du anmäler dig innan den 25 juni 2023 får du 10 % rabatt på kursavgiften!

lektör, redaktör och korrekturläsare

Nybörjarkurs skönlitterärt skrivande

INTRODUKTION TILL SKÖNLITTERÄRT SKRIVANDE HÖST 2023

Är du intresserad av att skriva? Drömmer du om att bli författare? Kanske skriver du rentav redan på ett bokmanus eller en novell? Då är den här introduktionskursen någonting för dig! Utveckla ditt skrivande genom att få kunskap om grundläggande verktyg som du kan använda i ditt skrivande.

Introduktion till skönlitterärt skrivande består av följande:

  • Pass via Discord där vi träffas 1,5 h. 3 gånger. På passen går jag igenom författarens verktygslåda med exempel, vi har skrivövning och diskussioner tillsammans.
  • Du får respons på två texter av mig. Jag kommer att ge dig tips och råd för hur du kan utveckla din text utifrån författarens verktygslåda. Varje text får vara upp till 500 ord. Det finns inget tvång i att skicka in texter till mig, men jag rekommenderar det starkt eftersom det är så du växer som skribent. Texter lämnas in under kursveckorna eller veckan efter avslutad kurs.
  • Tillgång till forum via Discord där ni kan dela fler texter med varandra om ni vill. Eller bara chilla med likasinnade skrivsjälar.
  • Tillgång till sluten grupp på Facebook alt. Discord för de som gått skrivarkurs hos Midgårdsormen för att fortsätta dela erfarenheter.
  • Material till föreläsningarna läggs upp på plattformen.

Träffarna kommer att gå av stapeln online följande datum och tider och har följande teman:

Lördagen den 14 oktober kl 10:00-11:30 Introduktion till skrivande. Att våga skriva. Strukturera skrivandet. Vad är en handling?

Lördagen den 28 oktober kl 10:00-11:30 Karaktärer och dialog.

Lördagen den 11 november kl 10:00-11:30 Gestaltning och miljö.

Teori varvas med skrivövningar under kurstillfällena. Det går också bra att jobba vidare med eget pågående projekt under övningstillfället!

Nybörjarkurs skönlitterärt skrivande SYFTE OCH MÅL

Det övergripande målet med skrivarkurs ungdom är att få kunskap om grundläggande skönlitterärt skrivande. Du får kunskap och verktyg för att
– kunna strukturera ditt skrivande
– kunna utveckla och levandegöra karaktärer och dialog
– förstå skillnaden mellan berättad och gestaltad text
– kunna skapa trovärdiga miljöer

Genom feedback på texter får du möjlighet att utvecklas som skribent. Du har också möjlighet att ställa frågor under passen och du kan även utbyta respons med dina kurskamrater. Efter kursen får ni möjlighet att delta i sluten grupp på Facebook där ni kan utbyta vidare erfarenheter inom ert skrivande.

Pris: 1095 kr (Fram till den 25 juni 2023 utgår dock BOKA TIDIGT-rabatt om 10 %, dvs. priset blir 985 kr)
Reservation för att antalet kursdeltagare minst måste bli 5 stycken. Varje kurstillfälle tas max 20 elever emot.

Midgårdsormen lektörstjänst

Kursledare Jenny Hansson är förutom utbildad lärare också författare, skrivcoach och lektör. Hon debuterade med romanen Mytomanen på Madeira under sommaren 2022. Övrig utgivning är hittills de romantiska feelgoodromanerna 75 mil till Berlin och Förälskad i Berlin.

Anmälan

Anmälningsformulär hittar du på den här sidan.

Nybörjarkurs skönlitterärt skrivande

Varför gå en skrivarkurs?

Jag bloggar om mina egna erfarenheter av att gå skrivarkurs samt varför jag önskar att jag gått en tidigare än jag gjorde i det här inlägget.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Det finns fortfarande möjlighet att skräddarsy egna kurser via skrivcoachnings- eller lektörstjänsterna. Mer information om dessa tjänster finns här.

Jag hjälper alltså även dig som är ungdom och skriver!

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *