För egenutgivare

Har du bestämt dig för att ge ut en bok på egen hand? Det kan låta enkelt att slippa ha ett förlag i ryggen och istället kunna bestämma allt själv. Och det är såklart en frihet i det! Däremot är det fortfarande mycket du som egenutgivare behöver ha koll på och du behöver gå igenom en minst lika minutiös kontroll av ditt material som författarkollegan som ges ut på förlag. Därför har jag satt ihop den här sidan där du dels kan hitta tips för egenutgivare men också de tjänster jag erbjuder som är riktad just mot dig som tänker publicera själv!

Skrivcoachning och lektörsläsning

Jag erbjuder skrivcoachning- och lektörsläsning, både av delar och av helt manus. Om du vill skicka in helt manus till mig så finns det mer info längre ner på sidan vad du behöver tänka på, det är nämligen viktigt att bearbeta sitt manus några extra varv själv innan man lägger sina surt förvärvade slantar på en lektör (som typ mig).

Jag lektörsläser:

  • Skönlitterär litteratur för vuxna (ej faktaböcker eller biografier) – men skriver du biografi med skönlitterära inslag går det utmärkt.
  • Skönlitterär litteratur för unga vuxna
  • Synopsis

    Jag lektörsläser gärna ett kortare utdrag från ditt manus kostnadsfritt för att vi ska lära känna varandra.

Läs mer om skrivcoachnings- och lektörstjänsterna genom att klicka på bilderna till vänster eller klicka här.

Exempel på lektörsutlåtande finns nu på sidan, du hittar det här.

Observera att ingen av mina lektörstjänster innefattar någon korrekturläsning. I lektörsutlåtandet kan jag ibland anmärka på ditt språk, men det kommer vara på övergripande nivå. (Är du intresserad av att få ditt manus korrekturläst? I mån av tid tar jag även sådana uppdrag, mer info kommer på sidan så småningom, men om du är intresserad redan nu så mejla vetja, du kontaktar mig här.)

för egenutgivare

Bokbaksida för egenutgivare

Att fånga läsaren redan i baksidestexten har blivit otroligt viktigt i dag. Jag kan hjälpa dig att fånga essensen av din berättelse genom att du berättar om din text för mig och svarar på några frågor. Upplägg beroende på typ av text. OBS! Jag kan hjälpa dig med skönlitterär text, tyvärr inte facklitteratur eller biografier utan skönlitterära inslag. Inte heller poesi.

Pris: 700 kr
(inkl. moms). Har du sedan tidigare anlitat mig som lektör för helt manus är priset 600 kr (inkl. moms).

anlita mig som lektör

Länkar för egenutgivare

Ett blogginlägg från BoD skrivet av en egenutgivare med tips på hur man lyckas hittar du här.

Monica Ivesköld driver hemsida och blogg där hon skriver om skrivande, många av hennes sidor och inlägg är riktade specifikt till egenutgivare, läs mer på www.monicaiveskold.se och www.resultat-direkt.se

Eva Sahlströms hemsida med kursportal. Den är inte vinklad mot egenutgivning, men här finns matnyttig info om språk och korrektur. Eva delar skrivtips och har kurser i korrekturläsning. Ibland korrekturläser hon också skönlitterära manus. Evasskrivskola finns på www.evasskrivskola.se

Jag har tidigare skrivit ett inlägg som handlar just om egenutgivning, du hittar det här.
Lisa W Lindblom startade eget förlag och gav ut fantasyromanen Brokblodet. Läs gärna hennes författarporträtt här.
Kent Klint Engman gör ALLT själv, inklusive ljudinspelning och teckningar till sina böcker! I det här författarporträttet från tidigare i år: Författarporträtt Kent Klint Engman berättar han mer (och han är en sann inspirationskälla!).
Hämta gärna inspiration från Ebba Holm som publicerar sin ljudbok på Spotify, en möjlighet som jag tror att fler kommer utnyttja framöver! Hennes inlägg hittar du här.

När ska du anlita lektör? Jag har skrivit ett inlägg om detta som du hittar här.

Har du en hemsida/blogg som handlar om egenutgivning? Eller tips på bra sidor för egenutgivare? Skicka mig gärna länken så lägger jag till den! (Mitt kontaktformulär finns här.)