skrivarkurs distans

Skrivarkurs distans

SKRIVARKURS DISTANS – INTRODUKTION TILL SKÖNLITTERÄRT SKRIVANDE

Är du intresserad av att skriva? Drömmer du om att bli författare? Kanske skriver du rentav redan på ett bokmanus eller en novell? Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt skrivande genom att få kunskap om grundläggande verktyg som du kan använda i ditt skönlitterära skrivande.

Skrivarkurs distans består av följande:

  • Pass via Discord där vi träffas 1,5 h. 3 gånger. På passen går jag igenom författarens verktygslåda med exempel, vi har skrivövning och diskussioner tillsammans.
  • Du får respons på två texter av mig. Jag kommer att ge dig tips och råd för hur du kan utveckla din text utifrån författarens verktygslåda. Varje text får vara upp till 500 ord. Det finns inget tvång i att skicka in texter till mig, men jag rekommenderar det starkt eftersom det är så du växer som skribent. Texter lämnas in under kursveckorna eller veckan efter avslutad kurs.
  • Tillgång till forum via Discord där ni kan dela fler texter med varandra om ni vill. Eller bara chilla med likasinnade skrivsjälar.
  • Tillgång till sluten grupp på Facebook alt. Discord för de som gått skrivarkurs hos Midgårdsormen för att fortsätta dela erfarenheter.
  • Material till föreläsningarna läggs upp på plattformen.

Skrivarkurs distans HÖSTEN 2023

Introduktion till skrivande löper på med träffar varannan vecka under hösten. Träffarna kommer att gå av stapeln online följande datum och tider:

Lördagen den 14 oktober kl 10:00-11:30
Söndagen den 29 oktober kl 10:00-11:30 (OBS! Ändrad dag!)
Lördagen den 11 november kl 10:00-11:30

Träffarna innehåller följande pass i tur och ordning:

Pass 1: Introduktion till skrivande. Att våga skriva. Strukturera skrivandet. Vad är en handling?

Pass 2: Karaktärer och dialog.

Pass 3: Gestaltning och miljö.

Teori varvas med skrivövningar under kurstillfällena. Det går också bra att jobba vidare med eget pågående projekt under övningstillfället!

SYFTE OCH MÅL
Det övergripande målet med skrivarkurs ungdom är att få kunskap om grundläggande skönlitterärt skrivande. Du får kunskap och verktyg för att
– kunna strukturera ditt skrivande
– kunna utveckla och levandegöra karaktärer och dialog
– förstå skillnaden mellan berättad och gestaltad text
– kunna skapa trovärdiga miljöer

Genom feedback på texter får du möjlighet att utvecklas som skribent. Du har också möjlighet att ställa frågor under passen och du kan även utbyta respons med dina kurskamrater. Efter kursen får ni möjlighet att delta i sluten grupp på Facebook där ni kan utbyta vidare erfarenheter inom ert skrivande.

Midgårdsormen lektörstjänst

Kursledare Jenny Hansson är förutom utbildad lärare också författare, skrivcoach och lektör. Hon debuterade med romanen Mytomanen på Madeira under sommaren 2022. Övrig utgivning är hittills de romantiska feelgoodromanerna 75 mil till Berlin och Förälskad i Berlin.

Övrigt och FAQ om skrivarkurs distans

Kursen går på dina villkor. Jag kommer uppmuntra dig att dela med dig av det du skriver men det är aldrig något tvång.

Hur anmäler jag mig? Direkt i formuläret här längre ner på sidan.

Behövs några förkunskaper? Nej, du behöver inte ha några grundkunskaper sedan tidigare. Det enda som krävs är ett skrivintresse! (Och valfri teknisk pryl där du kan signa in för våra möten.)

Finns det någon åldergräns? Kursen rekommenderas från 12 år. Uppåt finns ingen gräns. Skrivande är för alla!

Pris: 1095 kr 
Reservation för att antalet kursdeltagare minst måste bli 5 stycken. Varje kurstillfälle tas max 20 elever emot.

Tidigare kursen “skrivarkurs ungdom” är tyvärr inte tillgänglig längre, men du som är ungdom och skriver är välkommen att anmäla dig till introduktionskursen till skrivande i stället.

skrivarkurs ungdom distans

Anmälan skrivarkurs distans HÖSTEN 2023

Observera att du som är under 18 år måste ha en vuxen som godkänner din anmälan och står som mottagare av fakturan (som i första hand kommer att skickas via mejl).

(Endast om deltagare är över 18 år vid bokningstillfället)
(Endast då fakturamottagare och deltagare ej är samma)
(Endast då fakturamottagare och deltagare ej är samma)
(Endast då fakturamottagare och deltagare ej är samma)
(Endast då fakturamottagare och deltagare ej är samma)

OBS! Bekräftelsemejl med mer info om avbokning mm. kommer efter anmälan är inskickad. Information om GDPR: Efter kursen raderas alla texter på Discord. Midgårdsormen lagrar dock namn + efternamn tillsammans med mejl efter avslutad kurs för att kunna godkänna framtida förfrågningar för medlemsskap i Facebookgrupp. Uppgifter kan raderas på begäran (efter avslutad kurs och efter att kursavgift är betald).

Faktura skickas tidigast i samband med kursstart.

Varför gå en skrivarkurs?

Jag bloggar om mina egna erfarenheter av att gå skrivarkurs samt varför jag önskar att jag gått en tidigare än jag gjorde i det här inlägget.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Det finns fortfarande möjlighet att skräddarsy egna kurser via skrivcoachnings- eller lektörstjänsterna. Mer information om dessa tjänster finns här.

Jag kan alltså hjälpa även dig som är ungdom och skriver!