Midgårdsormen lektörstjänst - Jenny Hansson

Från myndighetshjärna till författare

anlita mig som lektör

Det är jag som är Jenny Hansson och driver Midgårdsormen lektörstjänst. Jag är författare, lektör och skrivcoach från Vänersborg.

Med ena foten i författandet - författardebut 2022

Jag har ett brokigt förflutet både som lärare och beslutsfattare på myndighet. Under hösten jobbar jag halvtid för att kunna spendera all övrig tid åt författandet och lektörsverksamheten i Midgårdsormen.

Främst skriver jag inom feelgoodgenren och min debutbok MYTOMANEN PÅ MADEIRA släpps som ljudbok nästa år hos bokförlaget Lind & Co.

Bakgrund

I bagaget har jag bland annat en lärarutbildning inom engelska, så jag har akademiska meriter i engelskspråkig litteratur. Vidare har jag arbetat som lärare på högskola där jag handlett studenter som skriver examensarbeten.

Själv har jag i princip alltid skrivit även om jag först för några år sedan började ta skrivandet på allvar och införskaffade mig kunskap inom området i och med ett antal författarkurser. 


Meriter

  • Lärarutbildning
  • Utbildad i skrivteknik genom författarkurser hos Jorun Modén, forfattarkurs.se
  • Bokslukare av rang
  • Filmnörd
  • Analytisk och pedagogisk

När jag inte läser, skriver, dagdrömmer eller spenderar tid på jobbet (det ena behöver i och för sig inte alltid utesluta det andra) umgås jag med min familj beståendes av make och en fyraårig son.

Ni kan även följa mig på Instagram, Twitter eller Facebook där jag berättar mer om min vardag som författare och lektör.

Författarbesök

En författarsida är under uppbyggnad. Där kommer snart finnas mer information kring författarbesök som jag naturligtvis gärna gör! Under ett författarbesök berättar jag om mitt författande och skrivprocessen. Passar för ungdomar på högstadiet eller vuxen publik.