Midgårdsormen lektörstjänst - Jenny Hansson

Från myndighetshjärna till författare

anlita mig som lektör

Det är jag som är Jenny Hansson och driver Midgårdsormen lektörstjänst. Jag är författare, lektör och skrivcoach från Vänersborg.

Med ena foten i författandet - författardebut 2022

Jag har ett brokigt förflutet både som lärare och beslutsfattare på myndighet. Sedan hösten 2021 jobbar jag halvtid som lantmätare för att få mer tid över till familj och skrivande.

Främst skriver jag inom feelgoodgenren och min debutbok MYTOMANEN PÅ MADEIRA släpptes sommaren 2022. Sedan dess har jag publicerat ytterligare ett antal feelgoodromaner och deltagit i ett flertal novellantologier.

Läs gärna mer om mig och mina pågående och kommande utgivningar på min författarhemsida jennyhansson.se, du hittar bokhyllan här.

Jag har också skrivit ett eget författarporträtt här på sidan, spana gärna in det! Du hittar det här.

Bakgrund

I bagaget har jag bland annat en lärarutbildning inom engelska, så jag har akademiska meriter i engelskspråkig litteratur. Vidare har jag arbetat som lärare på högskola där jag handlett studenter som skriver examensarbeten.

Själv har jag i princip alltid skrivit även om jag först för några år sedan började ta skrivandet på allvar och införskaffade mig kunskap inom området i och med ett antal författarkurser. 

 

coverreveal 75 mil till Berlin

Meriter

  • Lärarutbildning
  • Utbildad i skrivteknik genom författarkurser hos Jorun Modén, forfattarkurs.se
  • Bokslukare av rang
  • Filmnörd
  • Analytisk och pedagogisk

När jag inte läser, skriver, dagdrömmer eller spenderar tid på jobbet (det ena behöver i och för sig inte alltid utesluta det andra) umgås jag med min familj beståendes av make och en sexårig son.

Ni kan även följa mig på Instagram eller Facebook där jag berättar mer om min vardag som författare och lektör.

coverreveal mytomanen på madeira

Författarbesök

Under ett författarbesök berättar jag om mitt författande och skrivprocessen. Passar för ungdomar på högstadiet, gymnasiet eller vuxen publik. Du kan läsa mer om författarbesök på min hemsida jennyhansson.se eller genom att klicka här.

PS. Du vet väl att jag även gärna gör författarbesök på distans?