Skrivuppdrag

skrivuppdrag

Behöver du eller ditt företag hjälp med att upprätta text av något slag? Då kan jag eventuellt vara till hjälp! På den här sidan läser du mer om vad jag skriver och hur du kan anlita mig för ett skrivuppdrag.

Jag upprättar texter inom:

  • Artiklar (lite beroende på inriktning, men hör av dig så diskuterar vi)
  • Texter till hemsidor
  • Myndighetstext och information till t.ex. hemsidor eller broschyrer
  • Noveller och bokprojekt på förfrågan från tidningar/förlag.

Observera att jag dessvärre inte åtar mig några uppdrag som t.ex. spökskrivande, tyvärr räcker min tid inte till då jag prioriterat mitt eget skönlitterära skrivande.

Artiklar

Jag är inte journalist, men…

Under hösten fick jag frågan om jag kunde skriva artiklar från en kund. Jag upplyste om att jag inte är journalist, men att jag visst kunde ge det ett försök. Och på den vägen är det! Både jag och kunden blev väldigt nöjda.

Myndighetstext

Jag har flera års erfarenhet av arbete inom olika myndigheter och har därför erfarenhet av hur texter upprättas inom sådana verksamheter.

Jag hjälper gärna dig som skriver text tänkt åt myndighet att antingen lektörsläsa (dvs. läsa igenom och komma med förbättringsförlag) på din text eller att producera text åt dig. Den här typen av uppdrag passar för till exempel:

– Ett företag som ska kommunicera med myndighet i skrift eller producera en produkt åt en myndighet där det också ska ingå text som myndigheten i sin tur sedan ska publicera
– Myndighet som ska producera text för offentlig publicering, till exempel på hemsida eller i sociala medier

Jag har tidigare skrivit inlägg om att upprätta text på myndighet på bloggen, läs gärna:
Att skriva för myndighet, del 1 finns här.
Att skriva för myndighet, del 2 finns här.
Saklig och opartisk, eller att skriva för myndighet del 3 finns här.

Generell fakta och pris - skrivuppdrag

Jag åtar mig skrivuppdrag i mån av tid, vilket innebär att det är bra att vara ute i god tid. Priset är från 675 kr exkl moms per timme. Hör av dig för en diskussion. Du hittar mitt kontaktformulär här.

För skrivuppdrag från förlag för noveller eller böcker så accepterar jag förskott och royalty enligt branschvillkor.