Samlingssida för författarporträtt

Du har väl koll på att det rätt ofta publiceras författarporträtt på hemsidan? På den här sidan kommer jag efter varje avrundat år lägga in listan med alla författare som medverkat med ett porträtt under året så att de ska bli lättare att hitta. Här kommer den alltså, en samlingssida för författarporträtt.

För pågående år får man helt enkelt gå in på ett nyligen släppt författarporträtt för att få koll på de som släppts tidigare under detta året. De hamnar på samlingssida för författarporträtt när pågående år är slut. Smart, va?

samlingssida för författarporträtt

Författarporträtt 2021

Anna Fridh, som skrivit romanen En pil i mitt hjärta, finns här.
Anna Breitholtz Monsén, som skrivit romanen Stranden, finns här.
Elisabeth Hochschorner, som skrivit barnboken Mo och myrorna, finns här.
Rebecca Romero, som skrivit den självbiografiska romanen Den osynliga buren, finns här.
Emma Alexson Accaoui, som skrivit den självbiografiska romanen Från fritt fall till hopp, finns här.
Jennifer Berglund, som skrivit feelgoodromanerna Klimatsmart och fullkomligt förvirrad och Oväntat besök och fullkomlig förvirring, finns här.
Lisa W Lindblom, som skrivit fantasyromanen Brokblodet och gav ut på eget förlag, hittar du här.
Andreas Jemn, som skrivit romanen Pensionat Fjällforsen hittar du här.
John Garpike, som skrivit sci-fi romanen Fjäder från en katt, hittar du här.
Bengt Wiede, som skrivit de historiska romanerna Trälens dotter och Hövdingens dotter, hittar du här.
Linda Ågren (Athiraa Mermaid), som skrivit barnboken Sjöjungfruns äventyr i Östersjön, hittar du här.
Sofia Fritzson, som bl.a. skrivit feelgoodromanerna Löften, kyssar och varm choklad och den fristående uppföljaren Siden, pärlor och vit marsipan, hittar du här.
Fatima Said, som skrivit boken Räkna till nio men inte till tio, hittar du här.

kundomdömen

Författarporträtt 2022

Årets första gäst var Kent Klint Engman som berättar om sin egen utgivning av sina fantasyinspirerade böcker, besök gärna hans porträtt här. Kent har dessutom ställt upp och delat med sig av videor när jag ville illustrera hur en författare kan porträttera en karaktärs röst, kolla gärna in videorna i det här inlägget.
Petra Nyberg har skrivit den historiska romanen “Missgärningar”. Hennes porträtt hittar du här.
Boris Zetterlund har skrivit romanerna “Kabaré Vemod” och “Stumt ljus”. Hans porträtt finns här.
Lottie Barrklev har skrivit barnboken “Lille Lukas rymmer hemifrån” och även illustrerat utgåvan. Du hittar hennes mysiga porträtt här.
Monica Ivesköld har lång erfarenhet inom skrivarvärlden och har publicerat både facklitteratur och skönlitteratur, du hittar hennes porträtt här.
Thomas Alfredsson har gett ut kåseriboken “En äldre herre och hans väderspänningar” via egenutgivning, hans porträtt med glimten i ögat hittar du här.
Sabine Mickelsson är författare med en mängd noveller bakom sig, nu debuterar hon också med en barnbok och en fantasytrilogi. Läs hennes porträtt här.
Ellinor Wikman skriver kristen feelgood, du hittar hennes porträtt här.
Åsa Hallengård är feelgoodförfattare, du hittar hennes porträtt här.
Maria Bouroncle skriver true crime, hennes debutroman handlar om ett tidigare familjedrama i hennes egen släkt, du hittar porträttet här.
Birk Andersson skriver haikudikter, spana in hans porträtt på den här länken!
Eva Frejemon debuterade som novellförfattare och är nu aktuell med en trilogi, läs mer om henne här.
Michaela “Kugge” von Kügelgen är aktuell med boken “Kickstarta ditt skrivande och hitta din skrivrutin”, hennes porträtt finns här.
Jan Andersson har skrivit facklitteratur om pipor vilket jag tyckte var jättekul eftersom jag har en piprökande karaktär i “75 mil till Berlin”, så hans porträtt hittar du här.
Michelle Uhlin Lilja skriver fantasy och debuterade 2022 med “Det utdöda folkets väktare”, hennes porträtt hittar du här.
Bianca Zenonsson har skrivit den självbiografiska romanen “Att orka lite till”, hennes porträtt hittar du här.
Ida Fryklund skriver feelgood som utspelar sig på västkusten, hennes författarporträtt hittar du här.
Tora Greve har länge varit aktiv som författare, hon skriver fantasy och driver förlaget TiraTigerförlag, du hittar hennes porträtt här.
Sofie Arvidsson skriver under författaralias Sofie M. Eira och debuterade den 12 december 2022 med fantasyromanen ”Storm över Ealdgyd”, hennes porträtt hittar du här.

bokomslag

Författarporträtt 2023

Årets första porträtt medverkade jag i själv. Porträttet om Jenny Hansson som skriver feelgood (och fuskar lite i fantasygenren från och till) hittar du här.
Tora Greve berättar om sin skrivprocess kring Valpens välde i det här inlägget.
Jessica Eriksson och Stefan Holm berättar om sitt skrivande,  främst inom romancegenren, i det här inlägget.
Monica Hamrin, som är psykoterapeut, har skrivit självhjälpsboken “Känn rädsla utan rädsla”, hennes porträtt hittar du här.
Helena Jeppe skriver barnböcker och driver eget förlag, hennes porträtt hittar du här.
Alexander Lundahl är illustratör och berättar om hur ett bokomslag kommer till i det här inlägget.
Astri Kleppe är författare och har senast givit ut romanen “Moderfloden”, läs hennes porträtt här.
Göran Wallin är författare, maratonlöpare och föreläsare. Han springer trots en dold funktionsnedsättning och är en sann inspiration. Hans porträtt Att springa för livskvalité hittar du här.
Ingrid Carlsson har grundat gruppen “Skrivdrömmar” på Facebook, i detta inlägg beskriver hon både våndor och lycka förknippat med skrivandets vedermödor!
Beatrice Samuelsson har skrivit romanen Doften av kardemumma som hon själv beskriver som en feelgood med svärta, hennes porträtt hittar du här.
Julia Hjalmarsson har nyligen avslutat Hola folkhögskolas skrivarutbildning och novelldebuterat i utbildningens gemensamma antologi Brända blad, läs hennes inspirerande porträtt här.
Monika Thormann är feelgood- och ungdomsromanförfattare. Hennes porträtt hittar du här.
Är Susanne Schemper månne en av våra nya drottningar inom spänningsgenren? Hennes porträtt hittar du här.
Andreas Jemn skriver spänningsromaner, innan jul släpptes hans nya roman Tomten kom aldrig till Fjällforsen. Hur är det egentligen att skriva en deckare utan en polis som hjälte? Hans inlägg hittar du här.

Medverka i gästinlägg eller författarporträtt?

Vill du skriva ett gästinlägg eller dela med dig av din författarresa i ett kommande författarporträtt?
Vill du skriva ett gästinlägg om skrivande! Så kul! Om du som läser detta har publicerat något (egentligen enda kravet för att få vara med) och känner att du kan tänka dig att berätta om din författarresa, så kontakta mig gärna! Då får du ett formulär tillbaka som du kan ha till grund när du skriver ihop ditt porträtt. Du kan också skriva ett inlägg på valfritt tema om skrivande, eller berätta om tankar och sådant du brottas med just nu som aspirerande författare. För ett sådant inlägg behöver du inte vara utgiven.

Du når mig på jenny.hansson@midgardsormen.nu eller genom kontaktformuläret som finns här.

Jobbar du med annat inom bokbranschen och vill skriva ett inlägg om något som ligger dig varmt om hjärtat? Du är så välkommen!

anlita mig som lektör