release för häftad version av mytomanen på madeira
Skrivande

En liten uppdatering – nyhetsbrev från november

Eftersom det har blivit lite sporadiskt mellan inläggen så väljer jag här att publicera mitt senaste nyhetsbrev även som ett blogginlägg! För dig som vill ha en liten uppdatering om vad som händer på Midgårdsormen helt enkelt.

Äntligen nytt nyhetsbrev!

Äntligen nytt nyhetsbrev!  Det här är en sanslöst härlig årstid tycker jag, kryddar gärna med lite extra regn och rusk så att jag har ytterligare en anledning att sitta inne och skriva. Just nu skriver jag det här nyhetsbrevet samtidigt som jag lyssnar på några bonusavsnitt av min absoluta favoritpodcast Spöktimmen. Myyys! (Lägg förresten märke till att jag nu bytt från månadsbrev till nyhetsbrev då det tydligen är helt totalt omöjligt för mig att göra utskicken regelbundet som man ska).

Eftersom jag har haft lite struligt med att hinna med allt på sista tiden har bloggen blivit lite lidande, men då och då släpps intressanta inlägg. Spana gärna t.ex. in Susanne Schempers gästporträtt från oktober! Alla blogginlägg hittar du som vanligt på www.midgardsormen.nu och är som vanligt helt gratis att ta del av.

Skrivkursen som skulle gå i höst behövde tyvärr ställas in, återigen på grund av för få anmälda. Just nu ligger planer för nya kurser på is, men nya samarbeten finns i pipeline så vi får se vad framtiden bjuder på!

Coachning/lektörsuppdrag!
Jag tar mig an nya coachning/lektörsuppdrag sporadiskt och i mån av tid, just nu har jag en lucka kvar i december. I övrigt finns det möjlighet att boka läsning efter årsskiftet, för länge uppdrag får du gärna höra av dig några veckor i förväg! Hör av dig om du är intresserad genom kontaktformuläret på hemsidan eller genom att svara på det här mejlet. (Och du, du vet väl att jag gärna provläser 500 ord som du får återkoppling av gratis innan du bokar en tjänst?)

Perfekta schackrutor och uppskruvade raggartoner e-boksomslag

På e-boksomslaget fick bakgrunden med kyrkan inte plats. Kan det ändå vara så att kyrkan har en viss betydelse för handlingen?

 

Trippelantagande/utgivning i höst
Det egna skrivandet rullar på. Under hösten har jag kunnat meddela en ny release, gjort en coverreveal och kunnat avslöja en nyantagen novell.

I novellsamlingen “Gåvan”, utgiven av Bellvida Bell förlag som e-bok, deltar jag med två noveller; “Eldflugan” och “Plikten framför allt”. Nästa sommar har min nya feelgood “Perfekta schackrutor och uppskruvade raggartoner” premiär som ljudbok i slutet av juni och nyligen fick jag veta att min novell “Julmiraklet” får en plats i NOHIDINGs årliga julsamling/julkalender “Jul igen”.

“Perfekta schackrutor och uppskruvade raggartoner” är sökbar på ljudbokstjänsterna redan nu så in och bokmärk!
På Storytel hittar du den här.
På Bookbeat hittar du den här.
Du kan också bevaka titeln på Adlibris, klicka här.

Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska komplettera med ett tryck, men det är inte omöjligt att det blir så. Resterande bokutgivningar, både tidigare och kommande kan du läsa mer om och hitta länkar till beställningssidor på min författarhemsida jennyhansson.se/bocker. Där uppdaterar jag alltid alla länkar. (Har du det skralt ställt? Stötta gärna författare genom att fråga efter boken på biblioteket!)

Signerade exemplar av Trubbel i paradiset
Jag har några signerade exemplar kvar av både “Mytomanen på Madeira” och “Bröllopskaos på Korfu” efter att jag deltog på en lokal bokmässa. Vill du beställa hem ett signerat exemplar så hör av dig via kontaktformuläret på hemsidan eller svara på det här mejlet! En bok 169 kr, med porto 239 kr. Två böcker 325 kr. (Porto får jag dubbelkolla där) Perfekt julklapp till den som längtar sig bort på charterresa! Priset för två böcker gäller så långt lagret räcker för dubbla uppsättningar 🙂

Jag hoppas att det går bra för dig i ditt skrivande! Och du … har du förslag kring innehåll på sidan eller vill medverka i något inlägg. Hör bara av dig! Jag blir alltid glad när jag får mejl! Och jag ser alltid gärna fler gästbloggare till sidan. Du behöver inte vara utgiven (det behöver du däremot vara om du vill medverka i ett författarporträtt). Du tar kontakt med mig via kontaktsidan eller genom att svara på det här mejlet.

Varma hösthälsningar från Jenny på Midgårdsormen!

DU HAR VÄL INTE MISSAT SERIEN TRUBBEL I PARADISET?

coverreveal mytomanen på madeira

Mytomanen på Madeira, del 1 i serien Trubbel i paradiset, finns där ljud- och e-böcker böcker finns. Den finns bl.a. på Storytel, (klicka här), eller på Bookbeat (klicka här).

Serien Trubbel i paradiset hittar du här
 på Storytel och Bookbeat. (klicka på respektive ljudtjänst)

Coverreveal Bröllopskaos på Korfu

Den fristående uppföljaren till ”Mytomanen på Madeira” och del 2 i serien ”Trubbel i paradiset”.

Du hittar boken här på Storytel och här på Bookbeat (bokmärk gärna hela serien). Du hittar också titeln i nätbokhandlarna, till exempel på Adlibris, klicka här.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

2 Comments

 • Wallin Göran

  November år 2023.

  Här kommer ett litet axplock.

  Jag var i förra veckan i Malmö på Handelsbanken och deltog i Användartest för min dyslexi. Gick bra.

  Förra helgen var det Tecken som stöd kurs på Sundsgårdens folkhögskola utanför Helsingborg. Som hörselskadad person fick jag mer kunskap. Sov över och jag cyklade nöjd hem.

  Igår kväll var jag på DHS Halvårsmöte i Helsingborg. Deltog för Personskadeförbundet RTP Nordvästra Skåne.

  Förmiddagen var jag på Andningsyoga på Ringstorpsgården i Helsingborg. Arrangör Hälsa i Ramlösa skötts genom Personskadeförbundet RTP Nordvästra Skåne.

  Sidan om pågår träning inför mitt 45:e maratonlopp. Ställer upp i Påarp Marathon.

  På min fritid målar jag tavlor på Folkuniversitet i Helsingborg.

  Jag är författare till boken Jojje, den meningssökande löparen. Deltog år 2022 på Lunds Universitet Campus Helsingborg. Campus mot trakasserier.

  Medverkar i Sveriges Radio.
  sverigesradio.se/artikel/5044999

  Föreläst i år ute i Bjuv. Inför Bjuv Rotaryklubb.

  Tiden är den enda resurs som inte kan förnyas. Under tiden som mänskan lever kan den resursen utnyttjas med löpning. Mänskan som lever med löpning och planer för framtiden håller sig ung.
  Har gjort framgång i min egen hemstad Helsingborg. Akademibokhandeln, Gamla Barnsjukhuset Helsingborgs Idrottsmuseum och Löplabbet har mina böcker.

  Jag har aldrig gett upp eftersom det är då oftast vinden vänder.

  Sprungit alla upplagor av Helsingborg Marathon.

  Talat på Lundsuniversitet Genetikhuset.
  “I föreläsningen berättade Göran om hur löpningen har blivit betydelsefull för honom. Hur han har mött motgångar men även hel del framgångar och det med hjälp av min envishet och löpning. Göran talade om livet och att kunna springa maraton efter maraton.
  Vi gav ett stort tack för en mycket intressant och tankeväckande föreläsning.”

  Min första bok heter Jojje, den meningssökande löparen…
  Helsingborgs Idrottsmuseum
  ” Borta var ungdomens tid och glans för löparen. Att det blott var en dröm förstod han efter skadan. Stegen hördes inte längre i det högra örat, bara ett sus och surrande. Drömmen dröjde sig envist kvar inom honom. Han tog sig ner till arkivrummet i källaren, innehållande en massa dokumentation och litteratur. Där sökte han för fullt bland hyllorna för att kunna få svar på den. Fann aldrig något svar i källaren och löpte upp igen. Vid den soliga horisonten gjordes ett utmanande beslut, att löpa på i jakten efter livets mening.”

  Jag är en människa som har insikten om hur viktigt det är i livet att kunna röra på sig och springa.

  I början av år 2019 talade jag i EFS-Kyrkan på Råå. Ligger utanför Helsingborg. En lyckad kväll.

  Rehab Finspång i Östergötland var jag på våren 2019 och gjorde min inspirationsföreläsning.
  “Under en timme tog Jojje med oss på sin resa tillbaka efter en bilolycka som föranledde honom svåra hjärnskador.
  Medvetslös i 18 dygn. På gränsen till hjärndöd. Först var han multihandikappad.
  Att behöva lära sig skriva, prata och gå på nytt i vuxen ålder. Hur det är att leva i Sverige med funktionsnedsättningar som inte alltid syns.
  Svårigheterna i att komma in på arbetsmarknaden, att vara ensam i ingenmansland och bemötande från myndigheter och företag.
  Jojje berättar också om glädjen i att ha hittat skrivandet, målandet och löpningen.
  Han har bland annat genomfört 22 stycken maraton.
  Föreläsningen beskriver Jojjes vilja och driv men också en enorm livsglädje som trots många motgångar alltid vinner.”

  År 2018 har jag talat till Arbetsförmedlingen i Växjö. Totalt 150 åhörare på ett stadshotell.
  “Att förstå att Göran har lyckats med allt efter ha varit så nära döden är obegripligt. Göran var 20 år när han krockade och vaknade upp som multihandikappad. Han överlevde och kämpade sig tillbaka till livet men lider fortfarande av sviterna efter olyckan. Göran erhöll en förvärvad hjärnskada, döv på sitt ena öra och har tinnitus i det, dyslexi samt inre smärtor. Löpningen blev hans räddning.
  Det började med en löpning mellan olika instanser i samhället. Göran sprang för att uppnå livskvalité med sin funktionsnedsättning.
  I sin föreläsning berättar han om hur löpningen har blivit betydelsefull för honom. Hur han har mött motgångar men även hel del framgångar och det med hjälp av hans envishet och löpning. Han talar om livet och att kunna springa maraton efter maraton.
  Det är möjligt att komma tillbaka till livet, vilket Göran är ett stort bevis på. Han gör en medryckande och välformulerad föreläsning.
  Ta chansen, lyssna och bli berörd av hans inspirationsföreläsning ”Upploppet – Jojje maratonlöparen – mot alla odds!”

  Lunds Tekniska Högskola Certec informerar.
  “Upploppet – Jojje maratonlöparen – mot alla odds!
  Göran Wallin berättar om glädjen över livet och om att springa maratonlopp efter maratonlopp, efter att ha råkat ut för en svår trafikolycka som gav honom bestående skador. För honom blev löpningen en väg tillbaka och han brinner nu för att förmedla till andra vad som kan hända med kropp och själ när man blivit allvarligt skadad. Han har också berättat om detta i boken ”Jojje den meningssökande löparen”.
  “Kroppen kan ses som ett alfabet. Den kan bli skadad och behöver vara i rörelse från första till sista bokstaven. Följ mina första steg ur rullstolen till de första löpstegen och vidare mot de första 21 maratonloppen!”

  Kom i form till löpartävlingar tillsammans med mina böcker.
  -Jojje, den meningssökande löparen.

  -Jojje, the runner searching for meaning.
  -Triumfens ögonblick – maratonlöparen Jojje.

  Engelsk bok.
  “Göran Wallin has published his book Jojje, the runner searching for meaning.. A book about life after a serious traffic accident that gave him permanent damage. He was the first multi-handicapped. It was a beginning of hard running between all the different parties in the society. The book is also about the joy of life and to run a marathon after marathon.
  A highly topical book.”

  Mina svenska böcker finns att låna på Stadsbiblioteket som talbok.

  Skolfilm “Att leva med funktionsnedsättning – Den meningssökande löparen”.
  En film som jag medverkar i. Filmen bygger på min första bok Jojje, den meningssökande löparen. En riktig rysare.
  Inspelad av HamarkFilm AB.
  Trailer Göran Wallin – funktion löparen: http://www.youtube.com/watch?v=2RRPAOw7czA

  Göran Wallin Årets Kämpe Springtime Helsingborg 2018 http://www.youtube.com/watch?v=x-W7HDPK-LQ

  Hederspris till Göran Wallin Springtime Helsingborg 2018 http://www.youtube.com/watch?v=g6WytDU6iv4

  Låt mig drömma mina drömmar att få springa i ett frihetens land.

  Hälsningar Göran Wallin

  Bokförslag Jojje, the runner searching for meaning. https://www.akademibokhandeln.se/bok/jojje-the-runner-searching-for-meaning/9789163930256/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *