Gåvan omslagsillustration
Skrivande

Novellsamlingen Gåvan – Medverkande författare

Nyligen släpptes novellsamlingen Gåvan av förlaget Belvida Bell där jag deltar med två noveller och även fick den stora äran att delta i juryarbetet. Gåvan är en samling historiska, mystiska, magiska noveller som även rymmer en stor portion kärlek och erotik. I det här inlägget får ni lära känna författarna bakom de härliga novellerna som ingår i antologin! Vid sidan av mig och Snezana & Andie Lindskog som driver förlaget Belvida Bell deltar också Kristina Suomela Björklund, Nathalie Falk och Philip Stenström!

Nathalie Falk - Gåvan

Jag heter Nathalie Falk och jag jobbar med olika typer av skrivande. Till vardags jobbar jag som content-writer och det trivs jag mycket bra med. Man lär sig om nya saker och hittar nya skrivstrategier varje vecka. Utöver mitt arbete med content driver jag mitt eget projekt Freebirdwriter. Freebirdwriter är mitt eget varumärke där jag bland annat skriver frilansartiklar, krönikor och faktatexter. Just nu är jag aktiv med min debutroman som är planerad till nästa år. Romanen kommer bli del 1 i en bokserie på 4 böcker inom feelgoodgenren. Det är även via Freebirdwriter jag skickat in min vinnarnovell till antologin Gåvan.

Nathalie Falk Gåvan

Nathalie Falk hittar du här:

På instagram: @nathalie.falk_freebirdwriter
Hemsida:

GÅVAN handlar om två kvinnor under 1700-talets Skottland som träffas och förälskar sig i varandra.Vi följer Caileen som länge längtat till sin debut in till societeten och villiga friare, men som plötsligt börjar känna sig dragen till en kvinna. Det uppstår ett inferno av känslor inom henne där skam, skuld, åtrå, rädsla och kärlek går ihop och till slut slits isär. Vi möter den älvlika Annie som, efter att hon funnit kärleken i Caileen, inte längre önskar sig en make. Även fast tanken på att bli bortgift nu både känns skrämmande och overklig vet båda två att det är så det en dag måste bli. Vanmakten och oron inför framtiden driver dem till att öppna upp sig helt inför varandra och tydliggöra att deras kärlek bara tillhör de två.

Snezana & Andie Lindskog - I storm och lust & Gåvorna

Vi – Snezana & Andie Lindskog är en skrivande duo sedan 12 år tillbaka. VI driver ett ”pyttelitet” förlag (Belvida Bell) och har hittills gett ut våra egna och gemensamma alster. Men inom det närmaste kommer vi att välkomna flera författare i vårt förlag.

Våra gemensamma bidrag till antologin är I storm och lust och Gåvorna.

Andie & Snezana Lindskog Gåvan

Följ oss gärna på Instagram!
Belvidabells instagram: @belvidabell_forlag
Andies instagram: @andieskriver
Snezanas instagram: @snezanaskriver

Var hittar man era böcker  Läs mer om Andie & Snezana Lindskogs böcker på Belvida Bells hemsida (https://belvidabell.com/), där kan du även beställa verken direkt av dem! 

 

Läs gärna mer om både Snezana & Andie Lindskog i författarporträttet som de deltog i tidigare i vår här på Midgårdsormen, du hittar det här.

I storm och lust
Är berättelsen om Siri som är förälskad i husbonden. Siri har med sig ett matpaket till husbonden Gustav. Han är flera år äldre än henne men hon är betagen och önskar endast en sak trots det otillåtna. Hon hoppas på att Gustav ser på henne med åtrå i blicken. När stormen tar vid finner de skydd i ett övergivet skjul och delar en het kärleksstund. Men Siri är bara en piga och husbonden en markägare, vågar hon hoppas på mer än den stund intim närhet hon just har fått med Gustav?

[ … ”Siri, du är efterlängtad. Min mage skriker efter mat.” Han satte sig vid åkerkanten, tog av sig den slitna hatten och la den bredvid sig. Med handen trevade han över skjortfickorna, sedan i bakfickorna, men gav upp. Letade han efter sin näsduk månne, tänkte hon och fann sig snabbt.
   ”Här, ta mitt huckle.” Hon drog av sig den småblommiga huvudbonaden och räckte honom den.

Gåvorna
Alma och Elvira är barndomsvänner och har gett varandra vänskapsgåvor sedan de började umgås. Men när de möts sommaren innan Alma ska gifta sig verkar allt vara annorlunda. Vad blev det av deras långa vänskap? Kommer den kunna fortsätta vara lika djup efter sommaren eller blir de som främlingar framöver?

[… Vägen till min allra käraste vän var lång. Hon längtade också, det har hon med ord intygat så ofta. I senaste brevet skrev hon det i första meningen. Bunten med breven vi hade skickat till varandra under åren som gått har fått ett grönt band, blankt och omsorgsfullt knutet, Almas älsklingsfärg. Det skulle kanske dröja fler somrar efter denna innan vi kunde ses igen. Alma skulle gifta sig.

Philip Stenström - Ormkvinnan

Philip Stenström Gåvan

Philip Stenström (född 1987) är en författare från Stenkumla, Gotland. Han medverkar i flera novellantologier både på svenska och engelska. Tre av hans utgivna noveller under hösten 2023 går under titlarna Äppelträd (Förlag: Skimra), Gråsuggan (Röster från Vindeln nr 46) och Brittle Wings (Förlag: Sunway University Press). Hans skrivande präglas ofta av natur och landsbygd mot bakgrund av sin uppväxt på en lantgård.

 Följ gärna honom på Instagram: @stenstromphilip

Jenny Hansson - Eldflugan och Plikten framför allt

Jenny Hansson är författare, skrivcoach och lektör. Hennes debutroman Mytomanen på Madeira, första delen i serien Trubbel i paradiset,  utkom 2022. Sedan dess har hon också gett ut del 2 i serien Bröllopskaos på Korfu (2023) samt två delar i feelgoodserien Svenssons buss. Hon skriver oftast romantisk feelgood med en humoristisk underton, men skapar då och då berättelser med övernaturliga inslag, gärna i historisk miljö.

Midgårdsormen lektörstjänst

Min författarhemsida, jennyhansson.se
Följ mig gärna på:
@jennyviolahansson på Instagram.
@jennyviolahansson på Tiktok.

Du hittar mig som Jenny Hansson på Facebook. Där har även Midgårdsormen en sida!

ELDFLUGAN handlar om slottsvakten Roar som vet att alla häxor är onda, men när han träffar en dödsdömd häxa inlåst i slottets källare börjar han vackla i sin tro.

I PLIKTEN FRAMFÖR ALLT ska herrgårdsfröken Ellinor gifta sig med den odräglige, nyrike Valter. Men hur långt är hon beredd att gå för plikten när inte hjärtat är med?

Kristina Suomela Björklund - Tidsvalet

Kristina Suomela Björklund är författare, förläggare och diplomerad manusutvecklande lektör. Hon har skrivit och gett ut en del böcker både på eget förlag och traditionellt förlag.För det mesta skriver hon inom genren fantasy, skräck, feelgood och romance, men har även gett sig på erotik (under pseudonym). Förutom eget skrivande brinner hon för att hjälpa andra författare med deras manus.

Sedan 2002 bor hon med sin familj i Schweiz utanför Zürich vid den vackra Zürichsjön.

TIDSVALET
Det gamla, stora träskåpet på mormor och morfars slott lockar på henne. När hon rör vid den mönstrade ytan flimrar bilder av henne och en man förbi. Heta kärleksscener från en annan tid. Vem är mannen och varför bär hon kläder från 1700-talet? Varför känns det som att det är där hon hör hemma?

Här hittar du Gåvan

Gåvan omslagsillustration

Du hittar Gåvan – 7 noveller på de flesta ställen där e-böcker finns, till exempel på:

Storytel, klicka här.
Bokus, klicka här.
Adlibris, klicka här.

Månadsbudgeten övertrasserad? Fråga gärna om ditt lokala bibliotek kan ta in e-boken, det hjälper jättemycket!

Besök gärna Belvida Bell förlags hemsida och botanisera bland fler härliga utgivningar: https://belvidabell.com/

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *