Patrik Ödvall författarporträtt
Författarporträtt,  Skrivande

Patrik Ödvall – Författarporträtt

Dagens författarporträtt är skrivet av den pinfärska debutanten Patrik Ödvall. Patrik skriver i den genren histosy(fantasy + historia) och berättar om sitt skrivande fram till utgivning hos Lava förlag av första delen i en ny serie: Crusader Ljusets förkämpe.

Jag började med att skriva om filmer tills denna originella idé till boken dök upp från ingenstans. Sedan fortsatte jag bara med min egen bok och nu har jag hållit på och skrivit i snart sex år.

Från första ord till färdig bok tog det fyra år. Största hindret har varit språket, då jag själv inte läst så mycket.

“Från första ord till färdig bok tog det fyra år. “

Utgivningen är en hybrid med Lava Förlag. Ska vara ärlig med att säga att det mesta jobb som lades ned under det år det tog att få den färdig, var att få ordning på grammatiken. Knappt något ville de ändra på storyn och all hjälp jag behövt, fick jag av förlaget.

Patrik Ödvall Crusader Ljusets förkämpe

Handling: En ny era tar sin plats när Saladdin äger makten över Jerusalem. Fattigdom har frambringat det värsta ur folket. Daras by är attackerad, och han kan inte längre söka hjälp av Crusaders som nu har gjorts laglösa. De var mäktiga krigare som kunde framkalla ljusets kraft, men föll inför Saladdin. Istället slår Dara följe med en sliten man med brustet hjärta vid namn Amos. De hamnar genast i hetluften med fel sorts människor och tvingas hålla ett vaksamt öga efter sig. Amos ställs sedan inför ett val som kommer att påverka hela regionen.

Patrik Ödvalls bästa tips till den aspirerande författaren

Våga! Våga ge dig ut med dina idéer och tankar, för man vet aldrig vad som kan hända 🙂

Mer om Patrik Ödvall

Patrik Ödvall författarporträtt

Foto: Erika Jörgensen

Var hittar man din bok: Alla stora nätbokhandlar (ex-vis Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Vulkanmedia) samt i de flesta fysiska bokhandlare längs Västkusten.

Skriver du på något nytt just nu?: Just nu håller jag på med uppföljare till den första som även var den första i Crusader saga-serien.

Vad läser du själv för böcker? Nämn några favoriter: Mina favoriter är Hobbiten, Dune och The Witcher-böckerna.

Följ Patrik Ödvalls spännande författarresa!
Följ min författarresa på Instagram @crusadersaga eller DM på Facebook.

Vill du precis som Patrik Ödvall dela med dig av din författarresa i ett kommande författarporträtt?
På Midgårdsormen publicerar jag gärna gästinlägg och vill du delta så är du varmt välkommen att höra av dig. För att skriva ett vanligt inlägg behöver du inte vara utgiven utan det räcker med ett brinnande skrivarintresse. För att delta i ett författarporträtt behöver du dock ha givit ut minst en bok på valfritt sätt. Du når mig på jenny.hansson@midgardsormen.nu eller genom kontaktformuläret som finns här.

Tidigare gästporträtt i år:
Först ut var spänningsförfattaren Magnus Carling,
hans inlägg hittar du här.
Filip Lindgren debuterade nyligen med den genreöverskrivande romanen, Nattviskaren, hans porträtt finns här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *