coverreveal mytomanen på madeira
Skrivande

Trubbel i paradiset – Mytomanen på Madeira får uppföljare

I dag är det en helt vanlig fredag. Men det var det inte förra fredagen då jag signerade bokkontrakt! Flera har sedan Mytomanen på Madeira släpptes i somras frågat om det blir en uppföljare eller när fortsättningen kommer. Först tänkte jag att Rasmus egentligen rest färdigt. Så fel jag hade. För hur kan man motstå en bröllopsinbjudan till Korfu liksom? Serienamnet blir Trubbel i paradiset och jag berättar lite mer om projektet nedan.

Från Rasmus på luffen till Trubbel i paradiset

Jag berättar sällan speciellt mycket om mina bokprojekt innan jag har ett färdigt kontrakt. Men nu har jag ju det och kan således berätta vad jag jobbat med största delen av hösten. Den här gången fick jag napp på en pitch, det vill säga ett utdrag ur boken ihop med en utförlig sammanfattning (synopsis) för resten av handlingen. Lite mer om hur man skriver en pitch ska jag berätta om en annan gång när jag egentligen vet hur man gör. För mig är det här med förlagsinskick alltid förknippat med ångest (något jag också kan återkomma till en annan gång) så det har varit väldigt skönt att få färdigt ett förlagsavtal redan innan boken är klar.

Förlaget ville dock gärna ha ett serienamn, bad mig skicka över ett så de kunde lägga in den direkt. Så jag tillbringade helgen åt att spåna namn. Titlar och serienamn är något som kan vålla en hel del bryderier, ett annat projekt (outgivet än så länge) har tagit över ett år för mig att knäcka titeln på. Jag misstänkte också att min egen skämtsamma arbetstitel för den eventuella serien, Rasmus på luffen, inte skulle godkännas. En del ljudboksserier har karaktärsnamn som serienamn har jag sett, men Rasmus del 1 kändes lite trist vilket rimmar illa med handlingen i böckerna. Ni som läst/lyssnat på Mytomanen på Madeira vet ju vilken humoristisk underton som finns liksom.

bromance

Så småningom kom jag att tänka på det här korta utdraget från Mytomanen på Madeira då Rasmus och Patrik befinner sig på ett katthem (det är därför de har en igelkott i bur, logiskt va?).

Utdrag från Mytomanen på Madeira, kapitel 11

Patrik skakade på huvudet samtidigt som han smällde ned en hopvikt tidning på bordet där rubriken ljöd: TRUBBEL I PARADISET – RÅNRÄD I POPULÄRA TURISTSTRÅKET

”Har du hört om rånen på Kanarieöarna?”

”Nä?” sa Rasmus.

Det prasslade om igelkotten då den rumsterade om i buren.

”Nu vet vi var det uppenbarligen är mest action”, sa Patrik och vecklade upp tidningen. ”Rånarna bryter sig in på nätterna, tar allt de kommer över. Skjuter sönder övervakningskameror. Polisen tror det kan finnas kopplingar till tidigare stölder i östra delen av Medelhavet.”

Patrik tittade på Rasmus över kanten på glasögonen.

”Visst hade det varit kul om vi fick ett händelserikt år vi också?”

Och med ens var serienamnet spikat: TRUBBEL I PARADISET

Trubbel i paradiset

Trubbel i paradiset - Bröllopskaos på Korfu

Så vad handlar den nya boken om? Ni får tre ledtrådar i collaget ovan! Blir den lika tramsig som hälften av kommentarerna på Storytel antyder att Mytomanen på Madeira redan är?

Baksidestexten är inte helt spikad ännu, men här har ni handlingen i korthet: Rasmus och Patrik ska förbereda Patriks tredje bröllop på Korfu. Parallellt med detta är Rasmus inställd på att ta emot en gåvogivare som tänkt skänka pengar till hans gatuhundorganisation. Problemet är bara att inget blir som de tänkt sig. Hundcentret sköts under all kritik av den anställde administratören och bröllopsplanerna omkullkastas då hoteller är nedgånget och det blivit fel i bokningarna. Inte nog med att Patriks blivande fru skickar dit en bröllopsplanerare, även gåvogivaren dyker upp för att spionera. Spelbrädet är helt enkelt upplagt för kaos!

Boken går under arbetsnamnet Bröllopskaos på Korfu. Och ja – den är minst lika tramsig som Mytomanen på Madeira.

coverreveal mytomanen på madeira

Serien Trubbel i paradiset går att följa på Storytel redan nu, klicka här! Eller på Bookbeat, klicka här. Har du inte redan läst eller lyssnat på del 1 är det hög tid att göra det nu!

Preliminär release för Bröllopskaos på Korfu är tidig höst 2023.

Mer om Mytomanen på Madeira
Rasmus är stjärnsäljare på resebyrå och livet leker. Men när flickvännen börjar längta efter villa, Volvo och vovve känns det plötsligt som en lysande idé att söka jobb som reseledare tillsammans med bäste vännen Patrik. Rasmus är flygrädd och har aldrig rest längre än till Nordnorge, så han och Patrik förbättrar varandras ansökningar med fantasifulla lögner. Till sin stora lycka får de jobb på Madeira men väl på plats har de nya arbetskamraterna hört talas om deras fantastiska meriter och de två vännerna får fullt upp med att upprätthålla fasaden. När Rasmus inleder en relation med den norska kollegan Leah är kaoset ett faktum.

Jag har skrivit ett bakom kulisserna inlägg till boken, läs gärna mer på min skrivblogg, du hittar inlägget här.

Mer om mig och mitt skrivande

Besök gärna min “bokhylla” på min författarsida. Du hittar den här.

Följ gärna min resa på sociala medier om du inte redan gör det, jag delar både tips och inlägg från min skrivarvardag på instagram som @jennyviolahansson och du hittar mig också som Jenny Hansson på LinkedIn.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *