Gåvan novellantologi
Skrivande

Release Gåvan novellantologi

I måndags hade novellantologin Gåvan – 7 noveller releasedag. När jag hittade novelltävlingen “Gåvan” i höstas på förlaget Belvida Bells hemsida så sökte de efter: “Novellen ska ha en historisk anda och innefatta romantik, spänning, passion, erotik och en härlig dos av feelgood” och naturligtvis även på något sätt tolka temat “Gåvan.” Som ni vet skriver jag mestadels feelgood, men det här temat passade bättre än jag någonsin kunnat ana och i novellsamlingen bidrar jag med hela två noveller!

I dagens inlägg berättar jag om mina bidrag och i morgon återkommer jag med ett inlägg om alla deltagare i antologin, missa inte det!

Gåvan novellantologi 2023

Mitt första bidrag heter Plikten framför allt. Novellen handlar om Ellinor som är ensam arvinge till ett gods. Hon har inte minsta lust att gifta sig med maken som hennes far valt ut. När den nyrike mannen dyker upp är han minst sagt motbjudande då det enda han bryr sig om är markerna och godset. Men i hans spår följer den timida systern Rut som Ellinor verkar dela både sinnelag och intressen med. Kanske blir partiet inte så illa som det verkar i alla fall.

Det andra bidraget heter Eldflugan. Novellen handlar om Roar som är son till den sedan tidigare avlidne slottskommendanten och håller på att arbeta sig upp i graderna. En kväll när han har vaktpasset bland de dödsdömda fångarna i slottets källare träffar han häxan Emilia. Han vet likaväl som alla andra att häxor är onda. Med hjälp från en självlysande insekt finner han henne döende i cellen. Trots att allt stretar emot kan han inte neka henne frisk luft. Så småningom lär de känna varandra. Roar börja vackla i sin tro. Vilken är egentligen eldflugans roll i det hela? Är kvinnan måhända oskyldig? Eller finns det trots allt goda häxor?

Gåvan novellantologi

Var hittar du Gåvan?

Du hittar Gåvan – 7 noveller på de flesta ställen där e-böcker finns, till exempel på:

Storytel, klicka här.
Bokus, klicka här.
Adlibris, klicka här.

Månadsbudgeten övertrasserad? Fråga gärna om ditt lokala bibliotek kan ta in e-boken, det hjälper jättemycket!

Release Gåvan novellantologi - länkar

Min pågående och tidigare utgivning hittar du på min systerhemsida, besök den gärna här: jennyhansson.se/bocker

Självklart måste jag återigen slå ett slag för inlägget om novelltävlingar, du hittar det här. Här finns också samlingslänkar för var du kan hitta novelltävlingar.
Förlaget som ger ut Gåvan novellantologi heter Belvida Bell och har sedan tidigare flera trevliga utgivna romaner och noveller inom både fantasy- och romance/erotikgenren (förutom övrig utgivning i form av fantastik, hela sortimentet är väl värt att spana in). Besök gärna Belvida Bells hemsida här.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Övrig aktuell utgivning - Trubbel i Paradiset

Feelgoodserien Trubbel i paradiset finns i alla format, läs mer på jennyhansson.se/bocker var du kan få tag på ett exemplar!

PS. Den 28 oktober deltar jag på Kulturmarknaden i Vänersborg. Kontakta mig via formuläret här eller via PM på sociala medier om du vill förboka ett exemplar.

Trubbel i paradiset i tryckt format

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *