Snezana & Andie Lindskog författarporträtt
Författarporträtt,  Skrivande

Snezana & Andie Lindskog – Författarporträtt

Även den här veckan fortsätter jag lite på kärlekstemat med nästa par gästskribenter. Andie & Snezana Lindskog är författare som skriver både tillsammans och var för sig, vidare driver de även förlaget Belvida Bell. Ofta kryddar de med en härlig blandning av feelgood, romantik och erotik i sina berättelser! Här kommer deras författarporträtt så häng med vetja!

Andie & Snezana Lindskog - Lite bakgrund

VI – Snezana och Andie Lindskog – gemensamt författarnamn S&A Lindskog

Vi är 127 år tillsammans, massor med erfarenhet samlad i en ryggsäck – Förhoppningsvis!

VAD VI GÖR OM DAGARNA –

Skriver ihop sedan 10 år tillbaka

Redigerar våra och andra författares texter

Gillar att fotografera och leka i Photoshop och skapar alla våra reklambilder själva, gör filmklipp, omslag till böcker mm.

Sommarskuggor 2023

Lite annat kul om Snezana & Andie Lindskog

Vi bor på landet med katten Mogwai som ibland visar drag av en Maincoon och ibland av en Norskskogskatt, en bestämd ras som ofta sätter oss på prov.

Vi är positiva och extroverta och dåliga på matte.

Andie gillar öl, Snezana dricker martini

Snezana är ganska oorganiserad, allt hon behöver måste finnas inom räckhåll på skrivbordet, från pincetter, handkräm, nagelfilar, mobilen mm. Är den borta brukar den bli kvarglömd på toaletten. Spisfläkten är utbytt och när Snezana glömmer att få igång den vid matlagningen hittar hon på nya sätt att förklara varför den ”strejkar”.

Andie gillar ordning och reda och att passa tider. Det tekniska ska fungera och att olika program försöker bestämma var filer ska sparas är mycket frustrerande. Andie har skrivit dagbok i mer än 50 år. I ord räknat och omsatt i bokform minst lika mycket som 7 volymer av Sagan om ringen. Alltså mer än 3 miljoner ord. Att föra statistik är superkul tycker Andie.

Andie läser fantasy, helst Terry Pratchett, feelgood, verklighetsskildringar och annat när andan faller på.

Snezana läser helst feelgood, erotik, men är lite av allätare när det gäller litteratur. Just nu i en läs period och har läst 5000 sidor under januari månad.

Snezana Lindskog skriver

Snezana Lindskog Skarvkvinnan

Omslagsillustration till “Skarvkvinnan” av Snezana Lindskog som utkommer den 8 mars.

Snezana har skrivit romanen ”Av gudarna märkta”, 18 erotiska noveller och romanen ”Skarvkvinnan”.

Mer om Skarvkvinnan

Kvinnoförtryck har funnits i alla tider!

“Skarvkvinnan” är en stark och drabbande skildring av ett historiskt kvinnoöde.

Tovas och Vides kärlek är stark men den hotas av föreställningen om att gudarna styr människan och väljer deras öden. Hindren är många och utgör hot mot Tovas liv. En stulen bronsyxa, naturkrafter, en avundsjuk rival, en kvinnoförnedrande hövding och människans tro på gudarnas makt är Tovas motståndare. Tovas förbindelse med sitt kraftdjur skarven förändrar hennes liv och inger styrka och mod. Kan hon vinna mot det onda som förföljer henne?

Berättelsen är placerad i en fantasyvärld där alternativa tidsperioder möts. Skepnadskifte är ett genomgående tema.

Skarvkvinnan väntas finnas ute i handeln den 8 mars 2023 i samband med Internationella kvinnodagen! Det går bra att beställa ett signerat ex via mejl – BelvidaBell@outlook.com

Omdömen om Skarvkvinnan

”Som alltid när Snezana skriver så är det djupt, innerligt och omvälvande.

Det är starka scener som påverkar en djupt, och karaktärens känslor förs över till läsaren. För Snezana skriver så målande att det kryper in under ens eget skinn.

Huvudkaraktären är en stark kvinna, med mycket skinn på näsan, samtidigt som stolthet och ära är en viktig del av henne. Även om dom två sistnämnda delarna får sig rejäla prövningar, så fightas hennes krigarsjäl.

Jag älskar hur Snezana alltid kan få mig att verkligen avsky dom elaka karaktärerna, så där att man bara önskar dom en smärtsam död.” 

L-M Andersson

”Det är en stundvis jobbig bok men oerhört bra skriven och ett levande språk som gör att en lever sig in i historien trots att håret på armarna reser sig.”

E.J.

Andie Lindskog skriver

Andie Lindskog har gett ut böcker under namnet Per Lindskog:

Humoristisk fantasy – Serien heter ”Legender från Thiramaar”, hittills är tre böcker utgivna: “Eilaths hopp”, “Gudarnas spira” och “Regntider”. I världsdelen Thiramaar får du möta mäktiga trollkarlar och magikerkvinnor, trollpackor små som stora drakar. Medicinkvinnan Ogda som lever fortfarande och det knähöga och lynniga kaldinierfolket som hels undviker människor. Förresten är även gudarna i denna värld minst lika okynniga och otillförlitliga. Kvinnor är starka och på grannön Yrridien är de två meter långa och säkert 20 cm längre än sina män utan att mäta in deras konstfulla frisyrer som skjuter i höjden. Tideräkningen är en annan och räknas från den onde Hivers död.  

Snezana & Andie Lindskog Legender från Thiramaar

Idag kan det kvitta

Andie är vidare aktuell med sin självbiografiska roman “Idag kan det kvitta”.

Andie Lindskog Idag kan det kvitta

Idag kan det kvitta är min självbiografiska berättelse. Mina färger är ljusblått, ljusrosa och vitt. Var jag ett älskat barn? Jag vet inte. Det fanns en hel del tecken på att jag inte var det. Mobbad, ensam och aldrig kramad och därtill i en bubbla där den bristande självsäkerheten och ständiga rädslan gjorde det omöjligt för mig att förlika mig med vem jag innerst inne är. David Bowie, min stora idols textrad ”not sure if I’m a boy or a girl” från låten ”Rebel Rebel” och hans på gamla dar uttalade kloka ord Aging is an extraordinary process where you become the person you always should have been! är talande för hur jag känner. Jag är inne i livets andra halvlek med god marginal. Första halvan har varit svår att leva. Nu vill jag fortsätta leva den tid som återstår så som det alltid skulle ha varit. Idag kan allt det andra kvitta.

Omdömen om Idag kan det kvitta

Detta är en bok som gör skillnad! Jag och min familj går just nu igenom ett virrvarr av känslor och tankar i och med att ett av våra barn själv ser sig som transperson och står i kö för vidare utredning. Detta är såklart helt okej för oss, och vi försöker stötta och finnas där på bästa sätt. Därför har det varit viktigt och betydelsefullt för oss i vår bearbetning att få ta del av denna berättelse. Boken berörde mig djupt och jag rekommenderar verkligen att ni läser den. //Åsa

En mycket läsvärd bok som jag kan rekommendera. Den ger insikter i en verklighet och en problematik som nog är okänd för många. Dessutom är berättelsen lättläst och har ett bra flyt. Kanske har den något att säga dig som tvivlar på vem du egentligen är? //Ronny BG

Det är en bok som trots sin tragik också visar på hopp om att det aldrig är för sent, varken att bli den person en egentligen är, fullfölja sina drömmar och hitta sitt livs kärlek. Djupt berörd rekommenderar jag er verkligen att läsa denna bok. Jag tror att den kan ge många människor hopp, på olika sätt. Den är en bok som är lätt att förstå språket i, ett språk som berör och som ibland hugger till i en. Detaljrikedomen ger en insikt och förståelse som annars är svår att fånga.//Agneta H

Aktuella tillsammans ...

Vi är aktuella tillsammans med en HBTQ – feelgood trilogi som utspelar sig mellan åren 1926 – 1966 Del 1 heter ”Vi badade i Skärsjön”.

Snezana & Andie Lindskog Vi badade i Skärsjön

Omslagsillustration till “Vi badade i Skärsjön” som Snezana & Andie Lindskog har skrivit tillsammans.

Året är 1964.  Johan och Lars arbetar på Västerbergs gård under sommaren. Bådas föräldrar har vänt dem ryggen i tron om att deras perversa ådra ska botas genom hårt arbete. De skulle umgås efter de tunga arbetsdagarna på lantbruket, som vänner. Fiska och bada i Skärsjön och sitta på Hennings bar för en öl eller två. Men sommaren blir en plåga. Att vara annorlunda och ses som sjuk på grund av den man är blir tungt att bära på. Lars bjuder ut Marianne på dans och hoppas bli sig själv så som förväntas av föräldrar och omgivningen. På gården finns även mor Britta som visar sig bli nyckeln till Lars och Johans framtid. 

Omdömen om Vi badade i Skärsjön

”Fantastiskt fin romans i historisk miljö, en levande skildring av det förgångna och av förlegade attityder som än idag spökar, med ett vackert avslut.”

 ”Manuset är välskrivet och språket är rikt och detaljerat. Boken fångar läsarens intresse direkt från början.”  ”Berättelsen är en upprättelse – för allas rätt till kärlek, omtanke och att bli accepterade för den man är.”

E.J.

Novellsamling Gåvan

Inom hösten -23 kommer vår första novellsamling ut med namnet ”Gåvan” där vi deltar tillsammans med Jenny Hansson, Kristina Suomella, Philip Stenström och Nathalie Falk.

Gåvan novellantologi

Mer om Snezana & Andie Lindskog

Hur den intresserade läsaren kommer i kontakt med Snezana & Andie Lindskog
Följ oss gärna på Instagram!
Belvidabells instagram: @belvidabell_forlag
Andies instagram: @andieskriver
Snezanas instagram: @snezanaskriver

Var hittar man era böcker  Läs mer om Andie & Snezana Lindskogs böcker på Belvida Bells hemsida (https://belvidabell.com/), där kan du även beställa verken direkt av dem! 

Snezana & Andie Lindskog författarporträtt

Författarbild: Snezana & Andie Lindskog

Vill du precis som Snezana & Andie Lindskog dela med dig av din författarresa i ett kommande författarporträtt?
Om du kan tänka dig att berätta om din författarresa, så kontakta mig gärna! Då får du ett formulär tillbaka som du kan ha till grund när du skriver ihop ditt porträtt. Du når mig på jenny.hansson@midgardsormen.nu eller genom kontaktformuläret som finns här.

Årets första porträtt medverkade jag i själv. Porträttet om Jenny Hansson som skriver feelgood (och fuskar lite i fantasygenren från och till) hittar du här.
Tora Greve berättar om sin skrivprocess kring Valpens välde i det här inlägget.
Jessica Eriksson och Stefan Holm berättar om sitt skrivande,  främst inom romancegenren, i det här inlägget.

Tidigare års gästskribenter finns nu samlade på den här samlingssidan, besök den gärna och kika in till fler av mina härliga författarkollegor!

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *