Skrivande

Vad skriver jag på?

Förra året lade jag ut inlägget ”Mina pågående romanprojekt” (du hittar det HÄR). Men eftersom jag ganska ofta får frågan ”Vad skriver du på?” och att folk verkar ha svårt att hänga med i svängarna (hallå, hur svårt kan det vara att skilja Madeira från Berlin och att inse att Dalsland och Gotland ligger på olika ställen i Sverige liksom?) så är det kanske dags för ett nytt inlägg med uppdatering kring mina egna pågående projekt. Så vad skriver jag på just nu egentligen?

Jag börjar med samma rubrik som förra gången, det här om hur jag hanterar ett projekt i taget – på mitt eget lilla sätt.

Mina pågående romanprojekt - ett i taget (?)

Några av er har säkert hört mig säga (eller läst) att jag alltid strikt jobbar med ett projekt i taget. Det är en sanning med modifikation. Ett projekt behöver vila lite då och då vilket innebär att jag då ofta påbörjar ett nytt under tiden. En del författare föredrar att själva ta lite paus från skrivandet under denna tid – men så gör inte jag. För mig är skrivandet lika viktigt som att andas, det är till och med mer viktigt än att typ äta mat. Jag kan helt enkelt inte bara släppa det, okej?

Det innebär att jag under tiden ett projekt vilar så skriver jag på ett annat. Nedan ska jag beskriva de projekt jag just nu skriver på och i vilken fas de ligger. En del projekt är jag inte så utförlig med, för jag brukar inte vilja berätta så mycket när jag inte har utgivningskontrakt. Men en kort sammanställning kan ni få!

Coverreveal Förälskad i Berlin

Ovan: Förälskad i Berlin. Boken hade release den 9 mars och du hittar den i nätbokhandeln eller på streamingtjänsterna.

Från Madeira till Korfu - Trubbel i paradiset

Rasmus ska ut och åka igen! Den här gången till Korfu i den fristående uppföljaren till Mytomanen på Madeira. Boken heter Bröllopskaos på Korfu och lite sådär halvsnabbt fick jag komma på ett serienamn – det blev Trubbel i paradiset. Lite mer om det här kan du läsa i ett tidigare inlägg här på bloggen, du hittar det här.

Jag fick napp på en pitch, dvs. ett utdrag i manus tillsammans med en utförlig synopsis kring resten av handlingen (lite mer om hur man kan få ihop ett sådant paket ska jag berätta en annan gång). Jag skrev utkastet under hösten 2022 och skickade den till testläsare runt julledigheten. Efter att jag fått återkoppling på manuset redigerade jag den en ny omgång och sedan skickade jag in den. Och wow så kul den har varit att skriva!

Bokmärk redan nu i ljudbokstjänsterna! Du hittar boken här på Storytel och här på Bookbeat (bokmärk gärna hela serien). Du kan också bevaka titeln på Adlibris, klicka här. Preliminär release i augusti 2023. Fredde Granberg står återigen för gestaltningen i ljud!

Coverreveal Bröllopskaos på Korfu

Omslagsillustrationen till ljudboken Bröllopskaos på Korfu, del 2 i Trubbel i paradiset.

Övriga projekt

SVENSSONS BUSS DEL 3 – Feelgood.

Berlin tredje gången gillt!

Ett annat manus som ligger och skvalpar där ute är tredje delen i Svenssons buss, eller Berlin-trilogin, eller vad man nu vill kalla den. Detta är den avslutande delen om grabbarna som driver bussbolag från Berlin. Utkast redigerat efter testläsning ligger hos redaktören på förlaget.

Mitt hjärta klappar alltid lite extra för den här serien, läs gärna inlägget om hur en bokbebis blir till HÄR. (Man kan också se det som ett exempel på hur mycket man INTE bör fästa sig vid ett bokprojekt).

Första delen i serien 75 mil till Berlin finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på Storytel, klicka härBookbeat, klicka härNextory, klicka här.
75 mil till Berlin på Bokus, klicka här.

roliga länkar 75 mil till berlin

SPÖKEN PÅ LOFTET: Det här är lite av en Stolthet och fördom i Dalslandsmiljö. Just nu har jag inte så mycket att säga om den, men jag hoppas få berätta mer snart. Tanken är att detta ska bli en serie om den lilla fiktiva orten Dalskogen där handlingen kommer att flytta runt mellan olika personer. Arbetstiteln är också egentligen bytt, men den håller jag på lite till.

GOTLANDS-feelgood: Hur skulle du känna det om din partner flydde sin väg i klassisk Runaway bride-stil på bröllopsdagen? Det är vad som händer huvudkaraktären Ingrid i den här romantiska feelgoodromanen nämligen. Och vart tar man vägen när hela samhället drar igång skvallertrumman? Ingrid följer därför med sin bäste vän Hannes och deras gamla ungdomskamrater Alex och Ludvig till Gotland. Stämningen mellan de tidigare vännerna är först rejält stel, men snart nog väcks nygamla känslor till liv – Ingrid har nämligen haft någon slags relation med dem alla tre.

Den här boken, en riktig pärla om jag får säga det själv (och det får jag ju, åtminstone i det här forumet)! Wow, vilka karaktärer alltså. Jag är så utpumpad efter att ha fått ihop ett första utkast som just nu ligger hos testläsare. Det är min kortaste roman hittills om man ser till antal ord, men har också varit en av de största utmaningarna att få ihop rent berättartekniskt eftersom det krävs att läsaren får fler perspektiv än Ingrids för att förstå hela sammanhanget.

Den här boken håller jag verkligen tummarna för hittar ett förlag, för den har allt!

Och hur var det med arbetstiteln …? Jo, nu finns den! Men provocerande nog håller jag på den lite ändå …

Ovan: Bland raukarna i Holmhällar. Ja, platsen är såklart viktig för handlingen i Gotlands-romanen!

Kommande planerade projekt

Ungdomsroman med tema homosexualitet och allas lika värde: Jag hade hoppats att böcker med sådana här teman varit överflödiga vid det här laget, men även om det inte längre är straffbart (åtminstone inte i Sverige) att vara homosexuell (eller ha annan läggning än normen) så finns det fördomar kvar. Grabbig jargong där t.ex. ordet “bög” används i dagligt tal hör jag fortfarande när jag jobbar som högstadielärare. Blir så provocerad varje gång.

Oavsett … den här boken påbörjade jag egentligen någon gång 2011-ish och jag har i princip en hel nedskissad handling (på den tiden trodde jag att det jag hade var ett manus och det har även, pinsamt nog, korsat tröskeln till några förlag). Boken handlar om Julius som flyttar till en ny stad i samband med att han börjar gymnasiet. Där blir han snabbt kompis med en av stans största casanovor, Gabriel, och hans gäng. Mitt i denna adrenalinstinna härva av tonåringar börjar Julius inse att han inte har några känslor för de jämnåriga tjejerna utan att han helt enkelt dras till det egna könet, något som inte alltid ses med blida ögon av grabbarna i Gabriels närmsta krets.

Den här romanen hoppas jag kunna skriva på under ”lediga stunder”, men kanske främst till hösten. Vi får se när andan faller på.

schabloner som huvudkaraktärer

Romantisk feelgood med julstämning: Jag har länge velat skriva en julroman men inte haft en handling på plats i huvudet. Men nu är den äntligen här – idén alltså!

Simone är ute i dejtingträsket och i romanens första kapitel är hon på träff med Fabian, som verkar vara en reko kille som till och med frågar efter hennes nummer. Men varför lämnar han henne med enbart en hastig kram och kyss på kinden? Och varför ringer han inte? Fullt övertygad om att han råkat slarva bort hennes nummer söker Simone upp radiostationen där han jobbar. I receptionen står däremot inte Fabian, utan Calle.

Trots att Calle aldrig själv haft ett längre förhållande driver han ett program i radio där han ger relationsråd. Varje jul stannar han också uppe i ett uppesittarprogram för att hålla ensamma lyssnare sällskap. Kanske är han helt enkelt lösningen på Simones problem – nu har hon hittat någon som kan hjälpa henne att tolka budskapen från männen som hon träffar. Vad kan någonsin gå fel?

Jag hoppas kunna påbörja den här berättelsen så snart som möjligt och planerar att skriva den under våren och sommaren.

NOVELL: För det mesta knåpar jag på en eller annan novell inemellan mina andra projekt. Det är bra främst för att hålla skrivandet igång mellan redigering och korrekturläsning. Det är alltid så skönt att få utmejsla ny handling!

novelltävlingar

Jag fokuserar dock alltid färdigt på mina pågående romanprojekt som jag påbörjat innan jag startar ett nytt. Sedan byter jag. Men vilotider efter inskick till förlag och sedan arbetet på förlaget mm. som bryter av gör alltså att jag hinner skriva annat under tiden. Det innebär att nya projekt helt enkelt får vila när de dyker upp något annat emellan.

Rätt sätt att jobba? Där är vi författare olika, men jag föredrar att driva ett projekt helt i mål innan jag fortsätter med nästa. Risken är annars att fastna med flertalet påbörjade projekt och i princip inga avslutade.

Ja, jag förstår att det kan bli rörigt att följa mitt skrivande. Haha. Av förklarliga skäl skriver jag därför hellre mest inlägg om skrivtips…

Länkar - vad skriver jag på?

Läs gärna mer om mig och min utgivning på jennyhansson.se/bocker

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *