biografiskrivande FAQ
Skrivande

Boka höstens lektörsläsning

Under sommaren kämpar många på med sina manus. Kanske närmar det sig den där deadlinen du sett för att skicka in till förlag? Men är det verkligen dags? Jag har tidigare skrivit en text om när det är dags att anlita lektör, den kan du även använda när du funderar på om du är färdig nog att skicka till förlag (det inlägget finns här). Ett förlag vill inte ha ditt första utkast till romanförsök, utan ett du arbetat minutiöst för att försöka färdigställa. Kanske behöver du också utomstående ögon på texten? Nu är det hög tid att boka höstens lektörsläsning! I dagens inlägg sammanställer jag därför lite kring de tjänster inom lektörsläsning och skrivcoachning som jag erbjuder.

PS. Lektörsläsning av helt manus behöver du oftast boka ett litet tag innan, men kortare uppdrag kan jag ibland ta fort. I sommar har jag dock längre väntetid även på dessa uppdrag.

Dags att boka höstens lektörsläsning

Vad är skillnaden mellan skrivcoachning och lektörsläsning?

Jag har tidigare skrivit en rad inlägg på bloggen som handlar om vad en lektör är och hur skrivcoachning går till. Men det kortfattade svaret handlar om att skrivcoachning är respons under författarens skapandeprocess och lektörsläsning görs av helt manus efter att författaren har ett färdigt och genomarbetat utkast.

Några av dessa inlägg lägger jag under länktipsrubriken nedan. Men mer information om skrivcoachning och lektörsläsning hittar på den här sidan. Det går också bra att teckna månadsabonnemang för skrivcoachning, där ger jag samma typ av kommentarer som när jag lektörsläser.

lektör

Boka höstens lektörsläsning - länkar

Här hittar ni mer om skrivcoachning- och lektörstjänsterna.
Här finns tips på när det är dags att anlita lektör för helt manus.
Vad är skrivcoachning? Läs mer i det här inlägget.
Exempel på lektörsutlåtande hittar du här.

Fortfarande osäker på om det är en skrivcoach eller lektör du behöver? Hör av dig! (Och du, du vet väl att jag provläser och ger respons på upp till 500 ord kostnadsfritt om du överväger att anlita mig som lektör/skrivcoach?)

Du beställer tjänsten via kontaktformuläret här.
Varför anlita mig som lektör? Läs mer här.

NY RELEASE I AUGUSTI!!

Coverreveal Bröllopskaos på Korfu

BRÖLLOPSKAOS PÅ KORFU, LJUDBOK (prel. 28 augusti 2023)
Den fristående uppföljaren till ”Mytomanen på Madeira” och del 2 i serien ”Trubbel i paradiset”.

Bokmärk redan nu i ljudbokstjänsterna! Du hittar boken här på Storytel och här på Bookbeat (bokmärk gärna hela serien). Du kan också bevaka titeln på Adlibris, klicka här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *