Emma Alexson Accaoui
Författarporträtt,  Skrivande

Författarporträtt – Emma Alexson Accaoui

Emma Alexson Accaoui debuterar i dag med sin självbiografiska roman “Från fritt fall till hopp”. I dagens författarporträtt berättar hon om sin resa och tillkomsten av boken. Varsågoda!

23 september kommer min bok Från fritt fall till hopp, en äventyrlig självbiografi om min resa från psykisk ohälsa till psykisk hälsa. Boken innehåller också en coachande del 2 med verktyg och tankar kring exempelvis ångest, acceptans, våga utmana sig själv mm. Jag har kämpat med ångest, oro, depressioner, sorg mm sedan jag var barn och började så småningom utmana mig själv för att försöka hantera livet. Äventyren inkluderar bland annat resor i 40 länder, fallskärmslicens, wingwalking (att stå fastspänd på flygplansvinge i loopar), att bli vildmarksguide, beteendevetare och KBT-terapeut. Bland annat. Boken skildrar min resa och bjuder på exempel och förändrade tankar såväl som verktyg som förhoppningsvis kan väcka inspiration för läsaren.

 

“Jag fick en rejäl knuff i rätt riktning när jag träffade en tjej som var så begränsad av sin ångest att hon knappt kunde gå hemifrån. Det kunde varit jag!

 

Jag hade som målsättning att ha skrivit denna bok tills jag fyllde 30 (jag är 38 idag) men åren gick och boken var inte klar att skrivas. Jag fick en rejäl knuff i rätt riktning när jag träffade en tjej som var så begränsad av sin ångest att hon knappt kunde gå hemifrån. Det kunde varit jag! Men mitt liv blev annorlunda och jag insåg att det var dags att skriva boken med förhoppning att kunna hjälpa andra att må bättre och våga leva livet såsom man drömmer om. När jag väl satte mig ner och började skriva kom orden nästan som av sig själva.

Emma Alexson Accaoui Från fritt fall till hopp

Hur har din skrivprocess sett ut? Det tog ungefär två år att skriva boken. Delar av tiden var jag föräldraledig och skrev när lilleman sov, i övrigt skrev jag oftast en stund varje kväll efter nattning. Ibland blev det bara några meningar, ibland längre. 

Hur är du utgiven? Via Lava, genom hybridavtal. Boken kommer som danskt band, e-bok och ljudbok.

Hur har utgivningsprocessen varit?: För min del har processen varit längre än jag trodde att den skulle vara. Jag mejlade ut mitt manus på våren och fick erbjudande från ett traditionellt förlag i december och skrev på. Tyvärr kom corona i vägen och jag köpte tillbaka mitt avtal efter lång väntan då förlaget inte hade möjlighet att gå vidare med mitt manus inom närtid. Jag valde då att gå vidare med Lava och därefter har det tack och lov gått smidigt! Redaktörsarbetet var redan gjort då i samarbete med det traditionella förlaget.

Ditt bästa tips till den aspirerande författaren: Skriv från hjärtat! Låt orden komma såsom de vill. Alla skriver på olika sätt men jag har skrivit olika stycken i boken utifrån ”dagsform” och humör. Glada stunder har jag med glädje skrivit om roliga händelser och när jag känt mig lugnare har jag fokuserat på de tyngre bitarna och efterhand sammanfogat delar. Jag har skrivit på det som fallit mig in när jag väl satt mig vid datorn.

“Mitt bästa tips till den aspirerande författaren är att skriva från hjärtat! Låt orden komma såsom de vill.”

 

Var hittar man din bok: På de flesta ställen där böcker säljs och streamas, tex Adlibris, Bokus, Storytel, egen hemsida. Förhoppningsvis kommer den till fler ställen men allt är inte klart i skrivande stund.

Skriver du på något nytt just nu? Vad i så fall?: Nej det gör jag inte. Fullt fokus på denna bok som jag burit med mig så länge. Den behöver den tid och fokus jag kan avvara utöver ordinarie arbete och två barn (4 &6).

Vad läser du själv för böcker? Å! Jag är en bokmal som säkert alla som läser detta är 😊 Jag och barnen får dispens emellanåt på biblioteket att låna fler böcker än tillåtet haha!

Läser mindre än jag önskar men några favoriter är äventyrsskildringar från verkliga livet såsom ”Lost in the jungle”. Jag läser gärna forskningsbaserade böcker såsom “Hjärnstark” & “Sömngåtan”. Jag tyckte mycket om ”Som i ett vykort” såväl som Mike Gayles ”En halv värld bort”. Jag läser helst böcker som berör och/eller lär mig nya saker.

Hur kan den intresserade läsaren komma i kontakt med dig?

instagram:@emmaalexsonaccaoui

hemsida: www.hoppfullt.com

 

Källförteckning bilder Emma Alexson Accaoui

Författarfoto: Carolina BK Nilsson

Omslagsfoto: Dan Ekberg / Formgivning: Mikael Landby

Vill du precis som Emma Alexson Accaoui dela med dig av din författarresa i ett kommande författarporträtt?
Om du som läser detta har publicerat något (egentligen enda kravet för att få vara med) och känner att du kan tänka dig att berätta om din författarresa, så kontakta mig gärna! Då får du ett formulär tillbaka som du kan ha till grund när du skriver ihop ditt porträtt. Du når mig på jenny.hansson@midgardsormen.nu eller genom kontaktformuläret som finns här.

Tidigare har även följande författare delat med sig av sina porträtt, besök dem gärna:
Anna Fridh, som skrivit romanen En pil i mitt hjärta, finns här.
Anna Breitholtz Monsén, som skrivit romanen Stranden, finns här.
Elisabeth Hochschorner, som skrivit barnboken Mo och myrorna, finns här.
Rebecca Romero, som skrivit den självbiografiska romanen Den osynliga buren, finns här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *