Fatima Said
Författarporträtt,  Skrivande

Författarporträtt – Fatima Said

Fatima Said är 14 år och har ett brinnande skrivintresse, hon har dessutom redan tryckt och gett ut sin första bok “Räkna till nio men inte till tio”. Vad passar väl bättre såhär i slutet av året än att läsa och inspireras av hennes underbara porträtt?

Jag heter Fatima Said och jag är 14 år gammal. Jag blev uppvuxen i Bagarmossen och är tillfälligt bosatt i Tumba. För drygt tre år sedan blev jag intresserad av böcker för att förkovra min svenska. En dag bestämde jag mig för att öppna ett dokument i min dator och börja skriva en bok som jag har alltid velat. Jag fick ny inspiration och skrev fler texter för att vässa min historia. Till slut fick jag ihop en första roman som jag även har förbättrat. Att skapa böcker och att förbli en författare som fortsätter att skriva har nu blivit min framtid och dröm. I framtiden tänker jag jobba som författare som extrainkomst och det gör mig så himla stolt. Personligen tycker jag att mitt beslut av att bli som jag är idag är det bästa jag någonsin har gjort. 


“En dag bestämde jag mig för att öppna ett dokument i min dator och börja skriva en bok som jag har alltid velat. “

 

Boken Räkna till nio men inte till tio handlar om Amanda är en 26-årig kvinna som råkar resa till forntiden. Där träffar hon en man som hon sedan blir bästa vän med. Båda två försöker hitta en väg tillbaka till sin egen tid. När de återvänder försvinner mannen hon älskar och en månad senare får hon ett brev. Hon är hans enda hopp. För Amanda är Max speciell, men ska hon verkligen riskera sitt liv och rädda kärleken mellan dem? 

Fatima Said Räkna till nio men inte till tio

Ni kanske undrar hur det dök upp för mig att skriva från hela grunden. Skrivandet från hela början tyckte jag var tråkigt och utmattande i grundskolans gång. Jag såg alltså ingen fördel av att läsa och skriva. Men en dag när jag hade utvecklingssamtal, vaknade jag upp och tänkte ”Du borde kanske göra det din mentor säger”, och det gjorde jag. Läraren påpekade att jag skulle skriva berättelser varje vecka för att förbättra mig. Å ena sidan skrev jag ändå även fast jag inte hade lusten. Å andra sidan började jag med en historia, men fastnade på den jag höll på att skriva. Alltså skrev jag vidare med min saga och istället skrev varje dag på den specifika historien. Till slut blev det till en bok och i alla dessa 3-4 år av att förstärka det svenska språket tycker jag att jag har lärt mig enormt, samt förhöjt i samma fält mina egna betyg som jag idag och nu tycker att det slutligen är en gigantisk FÖRDEL. 


“Men en dag när jag hade utvecklingssamtal, vaknade jag upp och tänkte ”Du borde kanske göra det din mentor säger”.”

 

Min första roman Räkna till nio men inte till tio är en äventyrsroman för läsåldern 9-12 och uppåt. Temat är tidsresor mellan olika tidevarv. Boken har ca 60 sidor och är mest action, fantasy och science fiction. Den är 10.6 cm på bredden och 17.5 cm på höjden. Den är nyligen i 50 exemplar men blir snart tryckt till 1 000 exemplar. 

Fatima Saids tips till aspirerande författare

Mitt tips för folk som vill bli författare är att göra en plan på när, var och hur du ska börja skriva. I papper, mobil, ipad, dator, ect. Ska du skriva ute eller inne. Och bestäm hur du ska sitta. Ska det vara i din säng, i bussen, i skolan, på stolen, vad som helst funkar. Det spelar ingen roll hur, det är bara att du har en tid och sitter bekvämt medan du skriver. Medan du skriver din bok vill jag att du tänker öppen och tittar på olika sidor och perspektiv på hur din saga ska bli till. Min slutliga tips är att inte glömma att ha kul och att ni alla gör ert bästa. Alla gör misstag i sitt skrivande, så om ni möjligtvis har lite fel på några punkter lär man alltid sig och kan därmed utvecklas som jag tycker är det bästa med att skriva fritt!

Mer om Fatima Said

Kontakta mig:

fatimasaid900@gmail.com
fatima.said.student.huddinge@engelska.se 

Eller på instagram: @fatima_said14_forfattare

Författarporträtt: Privat

Vill du precis som Fatima Said dela med dig av din författarresa i ett kommande författarporträtt?
Om du som läser detta har publicerat något (egentligen enda kravet för att få vara med) och känner att du kan tänka dig att berätta om din författarresa, så kontakta mig gärna! Då får du ett formulär tillbaka som du kan ha till grund när du skriver ihop ditt porträtt. Du når mig på jenny.hansson@midgardsormen.nu eller genom kontaktformuläret som finns här.

Tidigare har även följande författare delat med sig av sina porträtt, besök dem gärna:
Anna Fridh, som skrivit romanen En pil i mitt hjärta, finns här.
Anna Breitholtz Monsén, som skrivit romanen Stranden, finns här.
Elisabeth Hochschorner, som skrivit barnboken Mo och myrorna, finns här.
Rebecca Romero, som skrivit den självbiografiska romanen Den osynliga buren, finns här.
Emma Alexson Accaoui, som skrivit den självbiografiska romanen Från fritt fall till hopp, finns här.
Jennifer Berglund, som skrivit feelgoodromanerna Klimatsmart och fullkomligt förvirrad och Oväntat besök och fullkomlig förvirring, finns här.
Lisa W Lindblom, som skrivit fantasyromanen Brokblodet och gav ut på eget förlag, hittar du här.
Andreas Jemn, som skrivit romanen Pensionat Fjällforsen hittar du här.
John Garpike, som skrivit sci-fi romanen Fjäder från en katt, hittar du här.
Bengt Wiede, som skrivit de historiska romanerna Trälens dotter och Hövdingens dotter, hittar du här.
Linda Ågren (Athiraa Mermaid), som skrivit barnboken Sjöjungfruns äventyr i Östersjön, hittar du här.
Sofia Fritzson, som bl.a. skrivit feelgoodromanerna Löften, kyssar och varm choklad och den fristående uppföljaren Siden, pärlor och vit marsipan, hittar du här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *