lektörsläsning erbjudande
Skrivande

Sammanfattning 2023

I dagens inlägg tänker jag att det passar bra att avrunda året och belysa det som jag själv tycker blivit bloggens highlights, men också lite statistik och tillbakablickar! Alltså en liten härlig sammanfattning 2023.

Samtidigt kan man ju passa på att blicka framåt – vem vet vad 2024 har att bjuda på?

Sammanfattning 2022 - gästbloggare a.k.a. författarporträtt

Ett av bloggens absoluta största höjdpunkter (och inspirationskällor) har blivit författarporträtten, faktum är att av alla inlägg jag publicerat i år så är två av dem skrivna av tidigare gäster!

Det mest besökta inlägget i år är Jessica Eriksson och Stefan Holms författarporträtt, författarparet skriver romance och berättar så härligt om sitt skrivande i inlägget som du hittar här.

En nyhet som släpptes i år var att Spotify ska börja med ljudböcker. Kanske är det därför det näst populäraste inlägget, skrivet av Ebba Holm, hamnat på topplistan? Inlägget Blodsevangeliet – spänningsromanen som landade på Spotify hittar du här.

Men Midgårdsormen har också haft nöjet att kunna presentera texter även ifrån andra fantastiska författarkollegor! Ett stort tack till alla som har medverkat på sidan under året. Du hittar alla årets porträtt nedan:

Årets första porträtt medverkade jag i själv. Porträttet om Jenny Hansson som skriver feelgood (och fuskar lite i fantasygenren från och till) hittar du här.
Tora Greve berättar om sin skrivprocess kring Valpens välde i det här inlägget.
Jessica Eriksson och Stefan Holm berättar om sitt skrivande,  främst inom romancegenren, i det här inlägget.
Monica Hamrin, som är psykoterapeut, har skrivit självhjälpsboken “Känn rädsla utan rädsla”, hennes porträtt hittar du här.
Helena Jeppe skriver barnböcker och driver eget förlag, hennes porträtt hittar du här.
Alexander Lundahl är illustratör och berättar om hur ett bokomslag kommer till i det här inlägget.
Astri Kleppe är författare och har senast givit ut romanen “Moderfloden”, läs hennes porträtt här.
Göran Wallin är författare, maratonlöpare och föreläsare. Han springer trots en dold funktionsnedsättning och är en sann inspiration. Hans porträtt Att springa för livskvalité hittar du här.
Ingrid Carlsson har grundat gruppen “Skrivdrömmar” på Facebook, i detta inlägg beskriver hon både våndor och lycka förknippat med skrivandets vedermödor!
Beatrice Samuelsson har skrivit romanen Doften av kardemumma som hon själv beskriver som en feelgood med svärta, hennes porträtt hittar du här.
Julia Hjalmarsson har nyligen avslutat Hola folkhögskolas skrivarutbildning och novelldebuterat i utbildningens gemensamma antologi Brända blad, läs hennes inspirerande porträtt här.
Monika Thormann är feelgood- och ungdomsromanförfattare. Hennes porträtt hittar du här.
Är Susanne Schemper månne en av våra nya drottningar inom spänningsgenren? Hennes porträtt hittar du här.
Andreas Jemn skriver spänningsromaner, innan jul släpptes hans nya roman Tomten kom aldrig till Fjällforsen. Hur är det egentligen att skriva en deckare utan en polis som hjälte? Hans inlägg hittar du här.

Tidigare författarporträtt finns samlade på den här samlingssidan.

sammanfattning 2021

Sammanfattning 2023 - skrivtips

Det har ju även hunnit bli ett antal inlägg om skrivandets hantverk, besök gärna startsidan för bloggen, den hittar du här.

Det överlägset populäraste inlägget i år i denna kategori har varit det som handlar om biografier. Du hittar inlägget här.

Själv klappar mitt hjärta lite extra mycket för inläggen som är specialskrivna för nybörjare.

Du hittar Att börja skriva – Nybörjartips 1 här och del 2 Om det inte blir bra här. Vidare måste jag också slå ett slag för årets julinlägg som visar karaktärsmål och karaktärsdriv utifrån ett exempel från Sunes jul. Du hittar det inlägget här.

Sammanfattning 2023 - Bokutgivning

Coverreveal Förälskad i Berlin
Coverreveal Bröllopskaos på Korfu

Andra delen i trilogin om Svenssons buss.

”Förälskad i Berlin” finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på Storytel, klicka härBookbeat, klicka härNextory, klicka här.
Titeln finns här på Adlibris och här på Bokus.

Den fristående uppföljaren till ”Mytomanen på Madeira” och del 2 i serien ”Trubbel i paradiset”.

Du hittar boken här på Storytel och här på Bookbeat (bokmärk gärna hela serien). Du hittar också titeln i nätbokhandlarna, till exempel på Adlibris, klicka här.

Min personliga höjdpunkter i år var så klart boksläpp av två av mina nya feelgoodböcker, båda fortsättningar på tidigare utgivna böcker. I samband med release av Bröllopskaos på Korfu som ljudbok så passade jag också på att släppa båda delarna i Trubbel i paradiset, det vill säga Mytomanen på Madeira och Bröllopskaos på Korfu som tryckta versioner.

Billigast är de tryckta versionerna i BoD:s egen bokshop, klicka här. Men du kan beställa dem från valfri nätbokhandel! (Och jag har ett fåtal ex kvar om någon är intresserad av en signerad bok).

På novellfronten har jag slagit rekord. Jag har även medverkat i två novellantologier utgivna av NOHIDING Förlag och dessutom med två noveller i antologin Gåvan som ges ut av Belvida Bell förlag. Läs gärna mer om mig och mitt författarskap på min hemsida jennyhansson.se

2024 - ny bokutgivning

Perfekta schackrutor och uppskruvade raggartoner

Äntligen är den här! Min första bok med en handling som utspelar sig i Sverige, närmare bestämt i ett somrigt Dalsland. Release juni 2024!

Romanen är sökbar på ljudbokstjänsterna redan nu så in och bokmärk!
På Storytel hittar du den här.
På Bookbeat hittar du den här.
Du kan också bevaka titeln på Adlibris, klicka här.

Vill du gästblogga eller skriva författarporträtt på Midgårdsormen?

Vill du dela med dig av din författarresa i ett kommande författarporträtt?
Om du som läser detta har publicerat något (egentligen enda kravet för att få vara med) och känner att du kan tänka dig att berätta om din författarresa, så kontakta mig gärna! Då får du ett formulär tillbaka som du kan ha till grund när du skriver ihop ditt porträtt. Du når mig på jenny.hansson@midgardsormen.nu eller genom kontaktformuläret som finns här.

Andra former av gästbloggande? Jag är öppen för förslag, kontakta mig gärna! Du behöver inte vara utgiven för att gästblogga.

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt?

Behöver du ytterligare hjälp och lotsning vidare i ditt skrivprojekt? Jag hjälper dig gärna vidare i rollen som lektör eller skrivcoach, du hittar mina lektörstjänster här.

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter på bloggen – prenumerera på mitt nyhetsbrev. 

Vanligtvis skickar jag ut ett inlägg per månad. Där delger jag nyheter på bloggen och reflekterar lite allmänt kring skrivande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *